Depresia de vara- cum se manifesta

Perioada de vara ar trebui sa fie cea mai placuta din an. Soare, caldura si un test de stil pentru a potrivi fustitele cu tricouri, pantalonii scurti cu incaltari adecvate. Insa pentru multi totul inseamna o suferinta sufleteasca. Depresia este deja cunoscuta in lumea moderna ca si boala cu care te lupti si una destul de serioasa. Putin diferita de ceea ce inseamna depresia in mod clasic depresia de vara supara anumite categorii de persoane care si din cauza caldurii nu se mai regasesc.

Un prim factor ar putea fi de natura fizica acolo unde exista un complex din acest punct de vedere. Si mai exact cand vara este timpul pentru un bronz seducator, cand toate domnisoarele, doamnele si barbatii isi expun corpul. Nu de invidiat in toate cazurile insa cu acceptarea a ceea ce sunt. Pentru unii si unele acest gand adanceste si mai mult ideea de complex, de nemultumire pentru aspectul fizic.

Un alt aspect ce se coreleaza cu depresia de vara este perioada de concediu. Prin postarile pe platformele de socializare, din auzite si laudele unor persoane din jur pentru cei care nu au un buget alocat pentru un concediu totul se poate transforma intr-o tragedie de unde si depresia. Viata trista, saraca, monotona, a accepta situatia aceasta este un prim pas in a dezvolta o stare proasta ce se continua cu depresia.

Mai mult decat atat poate sa apara pe fondul oboselii acolo unde caldura da peste cap intregul program ce era un mod obisnuit. Nopti nedormite, stari de agitatie acestea pot sa apara si pe fond nervos. Consumul de cafea spre exemplu este un mic inceput.

Poate nu de speriat depresia de vara se potoleste la inceput de nou sezon cand multi dintre acesti factori se risipesc. Insa nu este de neglijat cand astfel de stari intervin cu un accent in modul de a gandi si de manifestare de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.