Despre cafea si beneficii

Incepi ziua cu o cafea. In timp devii expert sa o prepari si ii cunosti si „secretele”. Stii ce beneficii vin din asta inca de la inceputul de zi cand parca iti intri in forma cu ajutorul cafelei. Te energizeaza si iti readuce acea doza de concentrare de care ai nevoie pe parcursul zilei. Mai punem la socoteala si faptul ca actioneaza ca un digestiv si iata o mica lista a beneficiilor de care mai greu te poti lipsi.

Cercetatorii fac o noua corelatie si spun ca licoarea ajuta si cand vine vorba de starea de bine pe termen lung. Mai exact expertii din Boston au descoperit ca exista o corelatie intre cafea si suicid. De fapt ce se coreleaza cu o tentativa de suicid la un moment dat. Studiul inedit a avut la baza un grup de peste 200. 000 de oameni, ce-i drept cu majoritatea fiind femei.

Studiindu-se starea socio-demografica, obiceiurile de tip consum de alcool, cafea sau tutun, ce tipuri de activitati fizice fac aceste persoane s-a constatat ca exista doar 0,1% sanse in randul acestor persoane sa se sinucida. Sa fie oare aceasta corelatie una cu adevarat importanta? Sau cum afecteaza sau imbunatateste acest lucru viata umana? Caci in ceea ce priveste partea mai putin placuta cafeau pateaza dantura sau poate deveni parte din lista de refuzat cand ai probleme cu stomacul.

Exista totusi o explicatie in ceea ce priveste aceasta corelatie. Nivelul de dopamina si serotonina din creier cunoaste o crestere in urma consumului de cafea. Acest lucru te protejeaza de depresie, de starea de suparare care foarte rapid trece in partea unei boli cu adevarat serioase, de unde si implicatia legata de suicid. Acest lucru a fost constatat pentru cei care consuma 2 sau chiar mai multe cafele pe zi insa nu exista o corelatie cu cafeaua fara cofeina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *