Despre limite in relatiile dintre adolescenti

Adolescenta este o varsta foarte sensibila din mai multe puncte de vedere. Unul din cele mai importante de luat in seama insa este faptul ca la adolescenta, tanarul nici nu mai poate fi influentat prea mult de catre parinti insa nici nu este indeajuns de matur pentru a lua cele mai bune decizii. Astfel, adolescenta este o perioada de tranzitie, perioada in care se poat lua foarte multe decizii gresite in cazul adolescentilor.

Ce se intampla de fapt?

Asa dupa cum am spus, tanarul inca nu are maturitatea necesara pentru a constientiza lucrurile pe care trebuie sa le faca, pericolele unui anturaj prost ales cat si ce trebuie sa prioritizeze cu adevarat. Poate ca mai mult decat in alte cazuri, problema cu prioritatile apare in cazul in care adolescentii incep sa aiba relatii (fata-baiat).

Astfel, multi dintre ei fac diverse alegeri care le pot marca atat prezentul cat mai ales viitorul. Printre cele mai mari greseli este accea de a nu-ti mai pasa de invatat. Daca se ajunge in acel punct si faci asta, mai ales pe final de clasa a XII-a vei simti mai bine ca ai gresit, acest aspect reflectandu-se in nota ta de la bacalaureat.

O alta greseala frecvent intalnita este ca se renunta la prieteni si cunostinte, in schimbul atentiei oferite exclusiv unei singure persoane. Da, iubirea este frumoasa insa cea mai trecatoare in perioada adolescentei. Pur si simplu, adolescenta este perioada cu care nu mai ai cum sa te intalnesti asa ca nu uita niciodata sa iti ramana timp si pentru prieteni, familie, iesiri, chiar daca ai o relatie.

Incearca sa nu devii prieten/ prieetena si sa uit ca trebuie sa fii amic pentru unii, prieten in celalalt sens si pentru altii, copil pentru parinti si bineinteles, elev pentru scoala. Nu renunta la tine pentru altcineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *