Diagnostic:tristete, tratament: cura de ras

Suntem un popor trist? Raspunsul este relativ si de vreme ce pentru unii totul se rezuma la nivelul de trai in cazul altora tristetea ca prima faza a depresiei apare pe fondul unei dezamagiri. Este vorba de un psihic tare, de o stapanire de sine, de increderea si stima de sine pentru a putea trece peste astfel de momente. Desi unii o vad ca pe un banal altii gasesc cu greu-cel putin pentru moment- solutia de a iesi dintr-o astfel de situatie.

In timp ce sesiunile de consult se pot incheia cu prescriptie de calmante sau alte tratamente de acest gen exista si terapia prin ras care sa aduca nu numai o alternativa in acest sens insa insa o metoda eficienta de a trece peste un moment mai putin placurt in viata ta. Un concept nou, modern, care aduce impreuna atat batrani cat si tineri, oameni de toate categoriile dornici de ras.

Exact ca o pofta de ceva dulce, la fel de molipsitor ca si somnul rasul este o terapie benefica, aducandu-ti in primul rand o stare de bine, de relaxare, de regasire pentru ca ceea ce este mai bun din tine sa primze si sa iasa la iveala. Este totusi ceva fortat? Caci auzim de multe ori expresia “nu este rasul tau” ori cei care participa la o astfel de terapie ar putea sa se regaseasca oricand intr-o astfel de postura. Poate tocmai in asta sta intreaga filozofie, conceptul de terapie, de a reusi sa faca din fiecare cursant sa se simta bine si sa descopere efectele benefice ale rasului.

In mod concret si real exista o asa zisa yoga a rasului caci de la trup la minte te relaxeaza si alunga stresul din viata ta. Un minut de ras echivaleaza cu alte zece de efort fizic prin alergare, asta pentru ca rasul cu pofta antreneaza toti muschii. Greu de crezut ca ai dori sa faci parte dintr-un astfel de grup? Asta pana cand ti se dovedeste contrariul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *