Din sirului de pacate…moderne

Ceea ce religia dicteaza pentru fiecare cult este o chestiune de acceptare in mod personal. Exista liber arbitru si dupa influenta societatii si a mediului in care traim, cu baza aspectelor insuflate ca reguli nescrise din sanul familiei fiecare persoana decide intr-un mod subiectiv ce este mai bine pentru viata sa.

Insa ajungem intr-un punct in care aproape orice reprezinta un pacat. Destul de interesant este cazul epilarii. O chestiune de igiena si estetica pana la urma insa conform conceptiilor religioase acest lucru este un pacat. De ce? Explicatia vine in corelatie cu modul in care ne manifestam in zilele noastre. In timp moda a adus haine care acopera prea putin partile corpului ceea ce face ca epilarea sa fie automat ceva necesar pentru toate femeile in special desi nici barbatii nu sunt exclusi. Asta inseamna ca totul se rezuma la indecenta.

In sensul invers se pune problema ca daca nu ar fi interesul pentru o astfel de vestimentatie clar nu ar exista nici nevoia de epilare ori invers epilarea nu trebuie sa fie parte din aria de interes atat timp cat se doreste a se pastra linia de decenta si totodata acest aspect reflectat in modul in care ne imbracam nu este interes pentru a purta haine de asa natura cat sa scoata in evidenta partile corpului.

Concluzia in acest sens este ca ar trebui sa ne gandim de ce pana la urma sa am fost facuti, nu tocmai din ideea ca decenta sa ne faca sa ascundem acele parti ale corpului? Este o poveste ce parca se aseamana cu ceea ce musulmanii cred si drept pentru care femeile se acopera in totalitate, purtand acele haine negre si lungi care sa lase doar ochii vizibili.

Pacat sau nu, exagerare sau nu epilarea tine pana la urma si de respectul pentru corpul tau. O metoda care imbunatateste aspectul fizic insa in ideea de igiena. Unde este pacatul in conditiile in care indecenta se explica pana la urma in decizia fiecarei persoane de acceptare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *