Durerile de spate si ce le provoaca

Durerile de spate sunt dintre cele mai frecvente. In timp ce unii ar putea pune pe seama unui moment in care greutatea pe care au ridicat-o a fost prea mare altii considera ca este si un efect ce vine in timp si tine de o serie de factori. Adevarul ca numeroase motive ar putea sta la baza unor dureri de spate doar ca si viata sedentara are un rol extrem de important aici.

Durerile de spate – de ce apar

Contrar a ceea ce unii cred ca statul pe scaun inseamna odihna de fapt o astfel de situatie inseamna o presiune asupra coloanei. Asa ca 40% din durerea la nivel de spate inseamna o situatie cauzata de statul pe scaun mai mult decat alta activitate. Tine cont de acest lucru si alterneaza daca se poate statul in picioare cu statul pe scaun. Se recomanda ca la fiecare ora sa petrecem cel putin 5 minute facand miscare pentru a compensa cu efectele neplacute.

Stresul are si el o influenta. Asta inseamna ca din stresul si agitatia de zi cu zi ajungem sa producem un dezechilibru al starii pe care o avem. Asa ca fara sa excludem aceasta optiune se pare ca durerile de spate sunt cele care readuc in discutie si nivelul de stres din viata noastra.

Din nou o situatie ce contrariaza se refera la durerile de spate ce apar ca urmare a unor drumuri lungi. Fie ca este vorba de a conduce sau de a merge pe jos presiunea asupra musculaturii va exista in ambele cazuri. Nu este exclus sa ne confruntam cu o astfel de situatie asa ca cel mai bun remediu este sa tinem cont de postura corpului si in egala masura sa purtam incaltari care ne favorizeaza in ceea ce priveste gradul de confort a talpii si a fiecarui pas facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *