Fata nevazuta a crestinismului

Omenirea este impartita in doua categorii de oameni: cei care cred intr-o entitate supranaturala suprema (Dumnezeu, Allah, Buddah etc.) si cei care cred in stiinta si dovezi stiintifice. Astfel, pentru intelegerea profunda a Universului, oamenii apeleaza la stiinta, insa pentru intelegerea sufletului si a spiritualitatii, omenirea apeleaza la credinta in Dumnezeu. Dar, oare intelegm asa cum trebuie crestinismul?

Crestinismul ne fixeaza viata

Daca pasesti in crestinism cu gandul ca asa iti vei rezolva toate problemele, inseamna ca nu vei rezista foarte mult timp. Viata nu devine mai usoara dupa ce aderi la crestinism- ci devine mai simpla. Crestinii au persecutat si au adus suferinta mare in lume, inca de la inceputurile sale. Nu numai atat, dar noi traim intr-o lume imperfecta unde trebuie sa ne asteptam ca lucrurile rele sa se intample, indiferent ca, credem intr-o entitate suprema sau nu. In timp ce acest lucru nu ni se va parea corect, oamenii au nevoie de un motiv pentru a explica de ce lumea a luat-o pe o cale gresita.

Crestinii sunt perfecti- in ciuda a ceea ce se crede, crestinii nu sunt oameni fara greseala. Daca cineva iti spune ca este perfect, inseamna ca se mint pe ei insisi dar si pe tine. Suntem oameni care gresim, intr-o lume care greseste- asa ca nu am putea fi perfecti niciodata. Totusi, crestinii se lupta sa fie perfecti, pentru momentul in care se vor intalni cu Dumnezeu. Dar, daca intr-adevar esti interesat de crestinism si biserica, asteapta-te ca oamenii pe care ii intalnesti sa aiba imperfectiuni. Realizeaza ca si ei sunt oameni ca si tine.

Toti oamenii ce cred intr-o entitate divina, cred in aceeasi forma, doar ca se gaseste sub un alt nume. Ei bine acest lucru chiar este o absurditate si iti spun si de ce: exista peste 33.000 de secte diferite ale crestinismului; chiar crezi ca toate cred in acelasi mod ca si tine? Adevarul este ca o multime de crestini nu pot sa cada de acord in ceea ce priveste unele lucruri, cum ar fi baptismul sau unele teme politice. Aceste diferente de credinta sunt cele care ne separa in secte diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *