Frumusetea vazuta prin Photoshop

In lumea in care punem mai mult accent pe frumusete chiar si cand totul este superficial, cand imaginea conteaza cel mai mult apreciem din ce in ce mai putin sau chiar deloc ceea ce mama natura ne-a oferit. Si mai ales in randul femeilor practica de a se aranja si de a se „modifica” sub o forma sau alta ajunge sa fie o obsesie. Ca o forma de protest intr-o viziune artistica cantareata Csemer Boglarka a realizat clipul melodiei „Parfum” pe cat de simplu pe atat de inedit ca si idee.

Cantareata apare de-a lungul clipului cu chipul sau modificat in varii stiluri in Photoshop. Daca la inceput simpla si naturala pana la finalul clipului acesta ajunge sa arate ca din reviste, cu totul schimbat, de la par la machiaj si culoarea tenului. Totul in vestitul program care modifica si retuseaza, care iti da o cu totul alta forma si imagine decat ceea ce esti. Si un final apoteotic care arata cum transformarile sunt mai mult decat vizibile.

In regia lui Nándor Lőrincz si Bálint Nagy un astfel de clip s-a dorit clar ca un semn de alarma pus asupra modului in care gandim in zilele noastre, pentru cum punem din ce in ce mai mult accent pe un aspect impecabil. Chiar daca suna a gluma de cele mai multe ori nici fotografiile pe retelele sociale nu mai sunt o realitate ci modificate pana la cel mai mic detaliu.

In cele 3 minute si 34 de secunde in timp real cantareata este expusa diverselor forme de a contura frumusetea chipului de femeie intr-un alt mod. Cu ochi verzi sau albastri, cu lumini si umbre, cu dinti mai albi si ten uniform, o usoara nuanta de bronz sunt rand pe rand modificari estetice vizibile. Desi rezultatul este impecabil si frumos esenta femeii consta nu in Photoshop ci in

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *