Gandire proasta si falsa despre fumat

Ajungem sa fumam pentru ca asta fac si cei din jur, pentru ca ne integram mai usor intr-un mediu social, intr-un grup. Cert este ca invocam diverse motive si curiozitatea ne poarta pasii pana la urma acolo unde nu ar fi trebuit sa ajungem: sa fumam. Din acest punct ai sanse premature sa te lasi sau ajungi sa continui pana la dependenta.

Cand sa te lasi descoperi de fapt ca nu mai ai cum. Dezvoltam si mituri care ne fac sa stagnam. Spre exemplu cine spune ca a fuma este o modalitate de a slabi si cand te lasi te  ingrasi a avut cu siguranta acel moment de cadere dintr-un viciu in altul. Sa fumezi nu iti taie pofta de mancare asta daca nu preferi sa dai banii de mancare pe tigari si sa rabzi. Tot ce este adevarat din asta tine de faptul ca pofta de mancare in stil accentuat vine din nevoia de a suplini sa spunem lipsa de tigari si miscarile ce se coreleaza cu ele.

Fericirea. Cu ea cum ramane? Daca preferi sa fii dependent de ceva care doar aparent iti aduce fericire, daca preferi sa fii dependent atunci da, este adevarat ca poti simti acea stare de fericire. Insa conditia ta nu are legatura cu ceea ce nicotina aduce. Nu este paradoxal ca de fapt tu impui organismului sa fie dependent de ceva pentru ca mai apoi sa te plangi? Asa ca poate ca trebuia sa te gandesti de doua ori in secunda in care a inceput totul.

Nu in ultimul rand se spune adesea ca viata nesanatoasa pe care o duci se poate compensa cu anumite aspecte in alte directii. Dar falsitatea acestui aspect este ce ar trebui sa tii minte.  Nici sa mergi pe principiul ca oricum ti-ai afectat starea de sanatate si sa duci o viata total haotica insa nici sa crezi ca manca mai sanatos echilibreaza viata vicioasa pe care o ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *