Ghidul imprimantelor

Exista cateva tipuri de tehnologii de imprimare din care poti alege, fiecare potrivita altor nevoi. Imprimantele sunt disponibile in diverse marimi, unele fiind concepute pentru fotografii, altele pentru sarcini multiple. Cei mai multi cumparatori incep cu o notiune generala a tipului de imprimanta de care au nevoie. Motivul este acela ca diferite tehnologii sunt potrivite pentru diferite nevoi si bugete.

Imprimantele laser

Chiar daca tehnologia este relativ veche (prima imprimanta laser a fost introdusa pe piata in 1984), imprimantele laser sunt inca populare intrucat acestea combina printarea rapida, rezultatele bune si un pret mic pe pagina. Ca si copiatoarele, imprimantele laser folosesc un cilindru fotografic pentru a atrage tonerul incarcat electric si a-l transfera pe hartie, unde imaginea este fuzionata prin folosirea unui compresor cald. Multe produse mai ieftine sunt monocrome (alb si negru) si sunt potrivite pentru a imprima texte si grafice simple.

Imprimantele cu tus

Imprimantele cu tus sau cu cerneala s-au dezvoltat mult in ultimii 10 ani. Modelele versatile din ziua de astazi pot produce atat texte cat si fotografii la un nivel calitativ inalt. Cei mai multi producatori ofera atat produse pentru scopuri generale cat si pentru fotografii. Cele din urma nu trebuie insa confundate cu imprimantele pentru fotografii concepute doar pentru poze cu dimensiunile de 10 × 15 cm sau mai mici.

Aceste tipuri de periferice imprima imaginea prin aplicarea cu precizie a unui firicel controlat de picaturi de cerneala din unul sau mai multe cartuse pe o varietate de tipuri de hartie. Fiecare producator foloseste o tehnica usor diferita, iar marimea picaturilor de tus, modul in care sunt aplicate pe hartie si algoritmul programului pentru amestecarea culorilor determina calitatea imaginii.

Chiar daca acest tip de produse incep sa limiteze diferenta de viteza, procesul este relativ incet in comparatie cu cele laser, iar cartusele si hartia speciala pot fi scumpe, asadar ele sunt potrivite pentru utilizatorii individuali si afacerile mici cu nevoi mici de printare sau pentru cei ce au nevoie sa produca grafice si poze de inalta calitate.

Imprimantele multifunctionale

Imprimantele multifunctionale sunt produsele de top in materie de printare. Acestea combina xeroxul, scannerul, imprimanta si, unele modele, faxul intr-o singura unitate, facandu-le perfecte pentru birourile de acasa si afacerile mici. Acestea pot fi multifunctionale laser pentru printare rapida si grafice ocazionale sau pe baza de tus pentru poze vibrante. Cele mai bune modele includ scannere compacte, porturi USB, slot pentru carduri de memorie pentru acces rapid si sisteme automate de tragere a documentelor pentru scanarea si copierea rapida a unui numar mare de pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *