Glutamina pentru construirea corpului mult visat

Glutamina este un aminoacid care joaca un rol crucial in sinteza proteinelor in organismele noastre. Ar trebui sa stim totusi mai intai niste lucruri interesante despre acest aminoacid inainte si despre beneficiile sale intru contruirea corpului mult visat, inainte de administrarea suplimentului nutritiv.

Aminoacidul glutamina

Fiind cel mai abundent aminoacid, glutamina joaca un rol foarte important in sinteza proteinelor si in alte cateva procese ale organismelor noastre. Nu este totusi un aminoacid esential, ceea ce inseamna ca trupul nostru poate sintetiza acest aminoacid in circumstante normale. Acesta este sintetizat dintr-un alt aminoacid sub numele de acidul glutamic.

Insa in anumite conditii cum ar fi stresul extrem si in caul unor leziuni si dureri musculare, corpul nostru poate sa inceteze a mai sintetiza suficienta glutamina. In asemenea, situatii trebuie sa intervenin si sa administram organismului nostru niste suplimente nutritive pe baza de glutamina. Magazinul online ShopBuilder si glutamina merg mana in mana si sunt recomandate pentru toti sportivii, culturistii si persoanele care isi doresc sa-si contruiasca un corp frumos.

Beneficii pentru sanatate

Glutamina are o importanta imensa in functiile coprului cum ar fi si sinteza proteinelor din organism si in reglarea echilibrului acid-baza din corp. De asemenea, joaca si un rol important in indepartarea amoniacului in exces din corp si in intretinerea si mentinerea masei musculare. Acest aminoacid ne poate ajuta sa incetinim rata epuizarii musculare sau a febrei musculare. Acesta este si motivul pentru care suplimentele nutritive cu glutamina sunt atat de folosite de catre culturisti.

In timpul unui antrenament intens sau a unui program de exercitii fizice, corpul nostru epuizeaza niveul de gluitamina stocata in mod rapid. Prin urmare, culturistii si sportivii iau aceste gen de suplimente pentru masa musculara pentru a-si pastra in conditii bne masa musculara.  Acest aminoacid joaca un rol foarte important si in functionarea eficace a creierului. S-a observat faptul ca acest nutrient poate trece bariera creier-sange pentru a asigura energia celulelor creierului.

Ajutor din suplimente nutritive cu glutamina

Acest aminoacid numit glutamina este precursorul glutationului  care este un antioxidant benefic. Prin ajutarea corpului de a produce acest antioxidant, glutamina poate imbunatati si spori functionarea eficace a sistemului imunitar. De asemeena, glutamina mai are si calitatea de a grabi procesul de vindecare al ranilor si asigura recuperearea rapida de pe urma afectiunilor si a durerilor musculare.

Acest aminoacid benefic pentru organism poate promova sanatatea tractului gastrointestinal; protejeaza mucoasa tractului gastroinsteinal si asadar mentine sanatatea sistemului digestiv. In zilele noastre, acest aminoacid este utilizat si pentru tratarea alcoolismului, a depresiilor si a catorva tulburari de comportament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *