Greselile cele mai frecvente in randul barbatilor

Suntem diferiti; asta se stie. Barbatii si femeile au moduri diferite de a-si petrece timpul insa marea diferenta se noteaza in modul in care organismul se manifesta si reactioneaza la anumiti stimuli sau ca rezultat la anumite actiuni. Daca s-a dovedit stiintific ca femeile nu rezista la bautura ca un barbat in inversul situatiei sunt in egala  masura aspecte care sa dovedeasca ca barbatii sunt ceva mai pasivi in ceea ce priveste santatea lor. Intr-un top realizat cu cele mai frecvente greseli pe care barbatii le fac se refera la:

  • Evitarea vizitei la medic. Un studiu in acest caz demonstreaza ca barbatii prezinta 20% mai multe sanse sa se prezinte la medic cand apar primele simptome ale unor afectiuni. Acestia au o medie de viata mai mica decat femeile si totusi nu tin cont de asta. Insa se pare ca ideea de a fi barbat se manifesta si in conceptul ca rezistenta organismului este mai mare.
  • Consumul de alcool. Din nou este dovedit ca barbatii nu numai ca rezista mai bine la bautura decat femeile insa au tendinta de a consuma mai mult si asta in grup. Este o situatie comuna iesirile in oras. Insa de vreme ce femeile au preocupari de genul cafelei sau mersul la cumparaturi barbatii se rezuma la un pahar de bere. Pe termen lung se traduce prin probleme de sanatate, nu numai de ordinul estetic cand acumularea de grasime aduce o schimbare de look- si nu in sensul bun. Numeroase probleme de sanatate se coreleaza cu consumul de alcool.
  • Lipsa de protectie pentru piele. In primul rand se noteaza ca prea putini barbati se arata preocupati de protejarea pielii de razele de soare. Poate ca suna prea feminin pentru acestia insa de fapt ar avea nevoie mai mult decat o femeie dat fiind ca acestia lucreaza in medii ce presupune expunerea la soare.

Si nu ar fi o lista inchisa. Baile prea fierbinti si lipsa unei autoexaminari care sa depisteze inca de la bun inceput o problema se adauga in topul cu cele mai frecvente greseli pe care barbatii le fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *