Impactul social media asupra tinerilor

Social media si internetul in general, oricat de mult ar blama-o bisericile, religiile, unii parinti ca impact asupra tinerilor din ziua de astazi, nu e chiar atat de rea pe cat pare. Totusi, se intampla de multe ori ca social media sa aiba un impact negativ asupra bunei dezvoltari a tinerilor. Bineinteles, internetul in general poate avea acest evfect si daca spun doar pornografie, am spus deja destule.

Aici nu vorbesc despre lucruri atat de grave ci de altele mai mici. Bineinteles insa ca toate aceste „nimicuri” adunate dau un tot destul de mare, tot care la un moment dat poate afecta buna dezvoltare a unui tanar.

Incep mai intai cu o intrebare sincera pentru cei cu varste intre 14 si 25 de ani. Cati mai stati astazi o ora pe seara sa cititi o carte, nu una pentru scoala, nu una plictisitoare, nu una religioasa ci o carte, orice carte?!

Daca ai spus eu, afla ca te afli printre putinele persoane care inca mai fac asta. Ei bine insa, altfel stau treburile daca pun urmatoarea intrebare: Cati din voi stati seara pe Facebook, 9Gag, Instagram, Ask.fm si alte retele de genul?

Daca ai spus eu nu, ori citesti, ori cel mai probabil minti. Nu ma intelege gresit, nu spun ca e rau. Ce spun insa e ca inevitabil, fara sa ne dam seama, atribuim acestor tipuri de actiuni atat de mult timp incat de multe ori, adormim fara macar sa ne mai schimbam in pijamale. Daca nu ai facut inca asta, ori ai o mama grijulie, ori inca mai ai un pic de constiinta si pentru aceste aspecte.

Social media poate fi ceva foarte bun atunci cand este folosita cu moderatie. Nu zic sa renuntati, zic doar sa va lasati voua timp si pentru altceva, sa nu va luati singuri timppul limitat de care dispuneti intr-o viata care trece mult prea repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *