Importanta familiei

Suntem pe sub20.ro si poate ca de multe ori, vorbim prea putin despre subiecte de interes major pentru toti cei care inca nu au implinit varsta de 20 de ani. Astazi am decis sa discut cateva aspecte importante cu referire la viata de familie si la importanta familiei pentru fiecare individ in parte din societatea in care traim, indiferent de varsta.

In momentul in care suntem mici, parintii sunt cei care ne asigura asa cum se spune, „educatia celor 7 ani de acasa”. Inainte sa itnram in societate, ei sunt cei care ne invata si ne ghideaza dupa principii corect pentru ca in momentul in care ajungem printre oameni, sa stim exact cum trebuie sa ne comportam si care trebuie sa fie atitudinea noastra, referitoare la toate situatiile pe care le intalnim.

Dupa ce am mai crescut un pic, familia este locul in care ne spunem toate ofurile. Ei ne sustin pe tot parcursul copilariei, partial din punct de vedere emotional si de cele mai multe ori in totalitate din punct de vedere financiar (nu uita sa fii recunoscator pentru asta). Temele le facem multa vreme cu ei. Problemele le rezolvam de cele mai multe ori cu ei. Ei bine, toate astea pana in adolescenta.

Indiferent ca vorbim despre baieti sau fete, aproape in majoritate, adolescentii doresc sa se deprinda de parinti. Mai intai isi doresc independenta din punct de vedere al alegerilor, anturajul fiind cel mai important. Ulterior, cei mai multi dintre ei isi doresc independenta financiara. In aceasta perioada, familia reprezinta factorul de echiibru fara de care la un moment dat am face prea multe alegeri gresite ca sa ne mai putem redresa.

Pana la varsta de 20 de ani, trecem prin diferite faze si experimentam diferite tipuri de relatii cu familia. Ce se intampla la maturitate? Realizam tot ce au facut pentru noi si daca nu am fost o buna perioada in relatii bune, re-consolidam relatia pe care o pastram pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *