Incalzirea globala si efectul devastator pentru un oras intreg

An de an sunt din nou probleme cu ceea ce inseamna incalzirea globala. Suntem din ce in ce mai ingrijorati, avem si motive pentru asta insa cum inca nu exista o solutie si ceea ce concret putem face ramane o grija constanta si o atentie in mod individual pentru topirea ghetarilor si tot ceea ce incalzirea globala inseamna.

Cum grija este justificata in plan concret un orasel din Alaska este in pericol sa dispara. Kivalina este orasul care risca sa dispara de pe harta in ritmul in care lucrurile se desfasoara in momentul de fata. Pentru ca nivelul apei creste, pentru ca ghetarii continua sa se topeasca intr-un ritm alarmant acest orasel este amenintat. Poate fi inghitit de apa oricand. Si daca sprijinul autoritatilor este necesar un prim pas pe care il fac este acela de a pune diguri improvizate din saci de nisip pe coasta insa asta nu asigura mai nimic.

Acelasi lucru se intampla de ceva vreme de cat autoritatile sunt au luat masuri insa totul pentru moment. Este cert ca nu va mai dura mult timp pana cand locuitorii sa fie evacuati caci casele vor fi inghitite de ape. Este o situatie trista si mai cu seama caci tot ceea ce au agonisit intr-o viata ramane o amintire amara. Partea mai buna este constientizarea problemei si faptul ca sunt sanse sa se recupereze cat de mult din ceea ce reprezinta caminul lor. Desi nu se pot vinde astfel de proprietati caci cine isi va dori un teren care nu va dura mult pana cand va fi nu numai inundat ci sub apa total decizia ce va schimba viata multora tine de aceasta situatie complexa.

De la grija pentru intreaga natura si pana la grija pentru fiecare locuitor in parte oraselul din Alaska este doar un exemplu a ceea ce efectul de incalzire globala inseamna si cum afecteaza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *