Internetul ajuta si in egala masura dauneaza

Un nou studiu realizat in ceea ce priveste influenta internetului in viata noastra scoate la lumina faptul ca forumurile si chat-ul online sunt un punct de sprijin intr-o oarecare masura pentru cei care isi cauta cu disperare ajutorul. Expertii englezi spun ca pentru cei care nu doresc sa caute ajutor specializat o forma de comunicare online ar putea sa fie o forma alternativa de a fi ajutati, iar acest lucru ar trebui sa fie cunoscut la scara larga.

Cercetatorii de la Universitatea din Oxford spun ca in ceea ce priveste partea avantajoasa a forumurilor si a chat-urilor este de a pune in conectare sociala pe cei care sunt din fire mai timizi si izolati. Se gaseste o oarecare usurinta de a face primii pasi pentru o viata sociala activa. Si mai mult decat atat astfel de persoane sunt incurajate de cei care fac parte dintr-un grup al unui forum sau chat sa ceara ajutor specializat, incurajand in mod pozitiv comportamentul social.

Sa ne gandim in mod concret. Jena, indiferenta sau pur si simplu o stare care nu te duce in punctul in care sa ceri ajutor de la un specialist te aduce intr-o comunitate a celor care au trecut prin stagii similare. Cauti raspunsuri, sfaturi si in cele din urma le si primesti. Desi intr-o oarecare masura informatia chiar si cea de tip medical s-a mutat online si multi sunt cei care nu mai cauta informatia atat de frecvent la cabinetul medical pentru cei care nu au curaj sa faca primul pas in orice fel o forma de socializare ca cea in cauza aduce un plus.

Astfel ca cercetatorii spun ca intr-un astfel de caz oamenii vorbesc despre sentimente si trairi pe care nu le pot impartasi cu cei din jur. Ideal ar fi sa se includa o forma de terapie prin intermediul unor astfel de retele.

Comentariile sunt închise.