Interzis pentru microunde- ce produse nu se indica a fi puse in cuptorul cu microunde

Sa folosesti cuptorul cu microunde este poate cea  mai utila inventie caci din graba de a manca cald apelezi cu incredere la micul cuptor magic. Cu diverse functii de la a dezgheta un produs si pana la a incalzi ceva, a aburi de ce nu cuptorul cu microunde este destul de popular. Cu toate acestea sunt unele produse ce nu ar trebui folosite intr-un astfel de cuptor:

  1. Platic, cum ar fi produsele lactate. Doar pentru ca este rece din frigider si inca nu poate fi consumat inca, sa incalzesti supa ce vina de la livrare nu sunt situatii favorabile. Acestea se topesc si mai cu seama prin actiunea termica elibereaza in mancare substante chimice din acel plastic.
  2. Nimic din aluminiu. Nu incalzi mancarea cu folia de aluminiu peste. Aceasta poate chiar sa faca flama si sa arda cuptorul.
  3. Ardei iuti. Acestia ajung sa fie adevarate bombe la caldura. Pentru ca efectul lor este iritant pentru ochi si gat si in al doilea rand ar putea chiar sa ia foc in cuptor ai face bine sa nu iti doresti ca acestia sa ajunga in cuptorul tau.
  4. Fructele nu se imprietenesc prea bine cu undele din cuptor, ba unele chiar explodeaza la o astfel de presiune, asa cum sunt boabele de struguri.
  5. Nimic din metal, ce se poate aprinde si sa ia foc. Grija aceasta trebuie sa o ai si pentru fiecare tip de vas pe care il pui in cuptorul cu microunde de vreme ce unele vase pot avea un fir metalic chiar daca nu sunt facute in totalitate din metal.

Si hilar sau nu sa aprinzi cuptorul fara ca acesta sa aiba ceva in continut este o modalitate de a-l strica. Fara sa aiba ceva inauntru pentru a capta undele acestea ajung sa distruga aparatul in sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *