Invitatiile de nunta, detaliile ce definesc evenimentul

Invitatiile de nunta au aparut ca metoda mai evoluata de anunt a unui mare eveniment. In timp, de la hartia rulata de pe care se citea rand cu rand informatia despre eveniment, s-a ajuns la o forma minimalista insa cu mai multe pretentii de stil. Punand accent pe bunul gust, oamenii si-au dat seama cata importanta poate sa aiba o simpla hartie.

Unii asociaza invitatiile cu un succint rezumat al intregului eveniment, cu insasi emblema acestuia. Este pana la urma evident ca are nevoie de o corelatie cu momentul asadar in note subtile despre cum va fi acesta, invitatia este aleasa cu grija. Referinta unora la capitolul alegerii de invitatii tine si de eleganta momentului si de tematica, de sezon de asemenea.

Eleganta si rafinamentul impuse in stilul invitatiilor de nunta

O mare parte din viitori miri considera nunta un eveniment nu doar unic, insa de prestanta. Este o gala pentru ei, ceea ce face ca organizarea si insasi invitatiile sa respecte acest criteriu si tematica. Vei gasi invitatii de nunta elegante pe www.invitatiedenunta.ro spre exemplu si asta te va bucura caci mediul online faciliteaza sortarea si timpii de cautare a invitatiilor de acest gen. Ba pot fi comandate online, printate, urmand sa le primesti gata facute.

Cum se defineste eleganta in materie de invitatii? Sunt cateva elemente pe care sa le incluzi sau sa le eviti, aspecte care contribuie in mod complex la un rezultat final desavarsit. Iata cateva repere:

  • Text clasic. Mesajul transmis nu trebuie sa mearga spre alta poveste, sa includa glume sau ironii, sa adopte deci un stil hazliu. Cuvinte si exprimari simple, la subiect sunt de preferat.
  • Culori neutre. Se evita tonurile puternice si combinatiile curcubeu. Se merge mai degraba pe un stil uni, monocrom, in tonuri calde si simple. Poate exista un contrast intre invitatie si culoarea textului imprimat. Se poate alege auriu, argintiu, tonuri pretentioase de acest gen.
  • Imprimeul sau mai bine spus designul invitatiei trebuie sa exprime eleganta, uniunea solemna a doua persoane, sa aduca in vedere si stilul cadrului, adica cel formal. In acest sens, se pot folosi detalii de genul funde satinate, dantela, perle sau mai degraba un design minimalist. Este de preferat sa se rezuma alegerea la o idee, deci a nu se combina elemente toate odata precum cele expuse. Nimic inghesuit, pentru a nu oferi ideea de haos, de alegere fortata. Stilul invitatiei elegante trebuie sa defineasca cuplul si al lor moment ce va urma.
  • Tipul de hartie conteaza de asemenea. Poate ca invitatiile pot avea un pret mai mic insa sunt mai subtiri, de calitate inferioara, cu un plic ce exprima aceleasi lucruri. Asadar, de preferat sa fie vorba de hartie groasa, cu o textura aparte, ce denota si atentie la detalii, la finetea atingerii. Cele lucioase sunt doar un exemplu aici.  Cat despre imprimare si plic este de dorit ca textul sa fie impecabil si in tonuri uniforme, semn al unei imprimari calitative. Plicul trebuie sa fie acelasi ton cu invitatia, iar daca dispune de o inchidere deosebita cu atat mai bine – exista variante si altele decat cel clasic.

Pentru ca evenimentul sa fie asa cum si-l doresc cei doi miri invitatiile nu fac altceva decat sa consemneze oficial ce tip de eveniment urmeaza sa aiba loc.

Comentariile sunt închise.