Legatura dintre boala uitarii si cuprul

Cine esti? O intrebare simpla si poate banala insa pentru cei care la un moment dat au fost diagnosticati cu Alzheimer devine o rutina. Boala uitarii loveste crunt. In lume la fiecare 7 secunde se diagnosticheaza o alta persoana, iar in ceea ce priveste Romania sunt 200,000 de cazuri cu tratare la doar 10 pana la 15% dintre ele. Comparatia cu alte tari este o diferenta enorma. Si daca cercetarile ar avansa pana sa se descopere si un tratament sigur speranta de viata ar creste considerabil. Un studiu recent face un nou pas in acest progres.

Se pare ca in aparitia si evolutia bolii curpul este partial responsabil. Ca si urmare a unor cercetari s-au descoperit modificari remarcabile in creier din cauza cuprului. Insa nu este suficient, nu este inca si o solutie caci cuprul se gaseste in multe din lucrurile din jurul nostru cu care intram in contact. Necesar si pentru sanatate, parte din alimentatie cuprul nu poate cel putin pana acum si substituit.

Mai mult decat necesar pentru o buna functionare a creierului cuprul joaca un rol important in ceea ce priveste secretia de hormoni, sanatatea oaselor, a nervilor si ajuta la formarea tesutului conjunctiv. Nu se poate ca acesta sa se excluda pentru a considera a fi un pas inainte in studiile ce privesc Alzheimer-ul. Insa cert este ca o data cu infleunta acestuia blocheaza secretia de amyloid beta, la randul sau influentand boala uitarii ca si aparitie, ca si dezvoltare.

Un prim pas care se doreste a fi cu o continuare relevanta. Cazurile a celor care sufera de uitare se dubleaza in plan psihologic de drama traita de cei care au in grija o persoana cu o astfel de suferinta. Tratament nu exista insa cel putin de a imbunatati modul in care se transforma viata este o prima intentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *