Limitarea fumatului

Stim cu totii ca fumatul dauneaza si in egala masura cand vine vorba de fumatul pasiv. Un motiv bine intemeiat pentru a impune reguli ce tin de locurile cu acces pentru fumatori, locurile unde se permite ca acestia sa se desfasoare in voie si in jurul celor care nu impartasesc acest viciu. Poate ca a fi simtit si a evita de buna voie asta este de asteptat insa nu ne putem baza ca cei care fumeaza vor tine cont de astfel de aspecte in favoarea celor din jur.

Luand exemplul concret la plaja acolo unde nebunia de a gasi un loc liber face ca indiferent cine se asaza langa tine sa suporti pentru ca nu ai ce face Ministerul Sanatatii din Franta a propus ca fumatul intr-un astfel de loc sa fie interzis. O propunere cu doua taisuri. Luand partea buna a lucrurilor si asa cum se si motiveaza decizia lor fumatul pe plaja afecteaza in masa. Daca la un restaurant sau la un bar un fumator va afecta direct persoana de langa pe plaja ai o multime de grupuri. Fumatul pasiv in grup am putea spune.

Insa intr-o oarecare masura vizeaza si drepturile omului;  fiecare este liber sa decida cum sa iti traiasca viata, in ce mod si ce obicei nesanatos sa faca. Cand vine vorba de fumat desi intens dezbatut concepem ca unii au si probleme de dependenta astfel ca intelegerea pentru situatia lor exista. Insa nu am putea spune ca a interzice anumite lucruri va face pe fumatori sa renunte la viciu insa clar pentru cei din jur este un castig.

Mergand pe principiul ca este o zona de relaxare unde o multime de oameni sunt prezenti deja o multime de resorturi din Franta au interzis fumatul. Pentru sanatatea tuturor, in numele binelui, pentru ca a limita fumatul poate fi un prim pas in a-l aduce la un procent foarte mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *