Lucruri simple pentru o memorie buna

In lumea agitata in care traim este destul de usor sa ne incurcam in detalii si lucruri si sa uitam unele. Desigur ca in unele cazuri vei avea mult de pierdut, chiar si cu efortul de a remedia totul. Sa nu uitam cat de mult este afectata si imaginea unei persoane de vreme ce uiti spre exemplu ce iti spune superiorul tau sa faci. Pana sa te alarmezi ca ai o problema poate ca ar trebui sa tii cont de anumite lucruri simple. Sa incerci sa fii mai organizat este un prim pas insa de asemenea sunt anumite activitati ce iti sporesc atentia:

  • Viziteaza un muzeu. Asta pentru ca acolo unde se pune pret pe un complex al cazului cand pui practic la munca creierul prin ascultare, privire, amintire, gandire il vei stimula sa lucreze mai bine si pe termen lung sa prelungesti totul pana cand incepe o perioada de declin. 
  • Invata un cantec. Este un alt mod de a face ca totul sa lucreze in favoarea ta. Pentru ca in momentul in care te concentrezi se elibereaza un neurotransmitator numit acetilcolina care stimuleaza gandirea si memoria. Faci astfel si totul mult mai placut, dar in egala masura benefic pentru tine caci inveti si exersezi sa asculti mai intai, sa memorezi si sa redai ceea ce ai auzit. Un exercitiu complex din nou.
  • Ciocolata neagra este la fel de benefica. Caci aceasta elibereaza in organism dopamina care joaca si ea un rol important in misiunea de studiu si memorare. In plus este un desert delicios.

Nu in cele din urma sa rezolvi un puzzle este la fel de benefic pentru ca memoria ta sa se imbunatateasca. Pentru ca implica un efort fara doar si poate, actionand la nivel vizual cand trebuie sa manipulezi piesa cu piesa si sa deslusesti imaginea pe care o vei reintregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *