Meniul zilnic si grija fata de limita de calorii

Cati nu spun ca nu pot sa slabeasca. Cati sunt cei care renunta destul de repede. Si intr-o oarecare masura tine de faptul ca mancarea este prea delicioasa sa nu te infrupti. Si totusi chiar daca suna a cliseu daca tii cont de anumite referinte specifice la numarul de calorii ai putea sa mananci cate putin din toate insa sa pastrezi in acelasi timp o masura la ceea ce tine de numarul de kilograme, celulita si aspectele ce se coreleaza cu acestea.

De fapt ce rol au caloriile? Pana la urma nu putem sa traim fara un aport caloric caci avem o zi lunga de munca si activitati de tot felul. Insa acolo unde se fac excese acestea se transforma in tesut adipos, ca un fel de „depozit”. Nu exista aceeasi limita pentru toti de vreme ce conteaza toate detaliile care fac diferenta intre oameni: inaltime, greutate, ce activitati facem zilnic si cata miscare fizica. Varsta este ea un element ce conteaza.

Asadar pentru cei mici si pentru adolescenti, pentru cei cu varste intre 6 si un maxim de 18 ani aportul caloric se poate situa in jurul valorii de 2200. Minima este de 1500 kilocalorii, cu maxima de 3000. Sa nu uitam ca acestia sunt in crestere, de unde si nevoia ca alimentatia sa fie echilibrata, dar mai cu seama suficienta. Iar cand vine vorba de adulti povestea se schimba. Aici media este de 2500, cu o maxima de 4500 zilnic.

Ti se pare dificil sa urmezi un astfel de calcul? Lucrurile nu sunt grele deloc mai cu seama pentru ca etichetele produselor indica clar care este valoarea calorica. Insa un meniu zilnic facut in prealabil va insemna sa tii cont per total ce si cat consumi. Pentru ca nu trebuie sa te infometezi insa in egala masura sa iti mentii un grad satisfacator a sanatatii, dar si a kilogramelor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *