Metode contraceptive iesite din comun

Nu mai este de multa vreme un subiect tabu sa ai grija de sarcini nedorite si sa tii cont de nevoia de nu avea boli cu transmitere sexuala. Metodele contraceptive nu sunt atat de vechi insa problemele intime se pare ca sunt vechi de cand lumea. Din sirul celor mai ciudate forme de a preveni o sarcina se numara si anumite combinatii parca iesite din comun si mai ales gandind la modul modern ca acum.

In Egiptul Antic se pare ca o combinatie de resturi..alimentare de la un crocodil, dupa digestie, combinate cu miere se folosea cu succes in acea perioada. Testiculele de nevastuica se pare ca erau de asemenea trecute pe lista, la acea vreme, in Europa secolelor I-V fiind la mare cautare.

Din lista acelor metode contraceptive ce se consumau oral in acelasi scop se numara sucul de usturoi. Si acum circula o gluma in acest sens care spune ca cea mai sigura modalitate este consumul de usturoi intens doar ca se refera la faptul ca nu se va mai atinge nimeni de tine. Grecoaiecele credeau cu tarie ca apa cu fier este benefica insa nu faceau altceva decat sa se imbolnaveasca. Apa de ploaie combinata cu cine stie ce extract de alte animale se numara in aceeasi lista.

Mult mai tarziu de atat se credea ca sucul carbogazos este cel benefic pentru spalaturi interne insa clar acest lucru nu se preteaza acum. Intr-un final poate o idee ceva mai stralucita vine din partea celor care au descoperit intestinul de porc care era ceva mai util in acest scop. Doar ca igiena era una cam precara si mai cu seama ca se folosea acelasi dispozitiv pentru timp indelungat.

In prezent insa exista atat de multe metode prin care sa previi toate problemele si mai cu seama ca tin cont si de igiena si de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *