Mituri ce le auzi tot mai des in sezonul rece

In sezonul rece este de la sine inteles ca vom raci mai des. Poate ca totusi este paradoxal de vreme ce temperaturile mai scazute fac ca microbii sa nu reziste prea usor. Cu toate acestea avem tendinta de a sta mai mult in casa si la cald, de a nu deschide prea mult geamurile si de a aerisi mai rar pentru ca aerul rece nu este placut. Insa exact aceasta greseala ne facem sa respiram acelasi aer si sa racim mai des.

Dintre miturile cele mai comune ale sezonului sunt aspecte care te vor face mai degraba sa o iei pe un drum gresit. Iata cateva dintre acestea:

  1. Consuma vitamina C mai mult pentru a nu raci. Aceasta poate sa intareasca sistemul imunitar si sa il activeze insa nu se poate considera ca este tratament de boala sau singura cale prin care poti sa combati raceala. Deci, partial fals.
  2. O data cu perioada de toamna cand aerul este mai rece si zilele mai scurte trebuie sa dormi mai mult. O idee falsa. E adevarat ca somnul ce nu este suficient te face sa fii mai putin agil si mai putin concentrat la ceea ce trebuie sa faci. Doar ca asta nu inseamna ca in sezonul rece trebuie sa dormi mai multe ore. Nu aceeasi munca o faci si pe timp de vara?
  3. Gripa este o boala grava. Un paradox din nou cand gripa te tine chiar si la pat, cand efectiv nu poti dormi, nu poti munci. Cu toate acestea se inscrie in lista celor mai banale situatii medicale. Cu un tratament corect vei trece peste insa nu lua antibiotice decat la recomandarea medicului.
  4. Cat despre suplimentele nutritive sa nu uitam ca ficatul trebuie sa proceseze pastilele care aparent contin si extracte de care corpul are nevoie. Insa mai bine este sa mizezi pe mancare sanatoasa si pe fructe si legume care au aport de vitamine.

Comentariile sunt închise.