Miturile-Nu iese fum fara foc

Nimic nu se compara cu spargerea unui mit- este una din cele mai mari distractii, mai ales a oamenilor de stiinta. Asadar, exista o multime de lucruri pe care oamenii le cred, insa sunt total gresite, chiar daca noi tindem sa credem ca totusi nu iese fum fara foc.

Vrajitoarele si vrajitoria au captivat mintea oricarui om de pe fata pamantului: de la sateni furiosi care se intrebau de ce femeile reusesc sa isi castige independenta, pana la cei care se intrebau daca ceaiul de plante baut noaptea trecuta a fost o potiune sau doar un ceai rau. Vrajitoarele au fost privite ca obiecte de intelepciune dar si malefice in cadrul folclorului, vreme de mai multe generatii. Aceste creaturi sunt de partea bineleui si de partea raului si chiar avem si vrajitoare contemporane, care mai stiu sa isi faca si PR singure, astfel atragand clienti celebri de la noi din tara si din afara tarii.

Mama Omida sau vrajitoarea Vanda din Romania sunt doua exemple de femei care se crede ca ar comunica cu spiritele bune sau rele pentru a face diferite tamaduiri si pentru a rezolva problemele oamenilor datorita puterii lor fara margini. Mie imi place sa cred ca totusi este o  lume deschisa, dar care nu are de-a face cu spiritele rele sau cu spiritele de pe alta lume. Desi unele persoane se considera trimisele puterilor rele sau bune de pe lumile celelelate pe Pamant, totusi nu cred ca exista asa ceva, desi cazuri de vraji sau de lucruri rele s-au intamplat de cand lumea.

Vrajitoarele de la noi din tara si din toata lumea sunt un mit, desi oricine altcineva ar putea sustine contariul. Asa cum vedem si prin filmele horror sau thriller, aceste ceraturi fac de obicei rau si sunt ins[irate din folclor sau din adaptari mai vechi de filme dupa carti celebre, rareori dupa situatii reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *