Molecula tristetii

Unii sunt mai fericiti decat altii, unii sunt mai tristi decat altii si nu poti decat sa pui totul in seama genei si a ceea ce mama natura a oferit. Pe cand a considera ca ceea ce parintii ofera ca si ADN copilului nu in toate cazurile se explica de ce a fi mai mereu trist este o caracteristica de baza. De unde vine  totul? Cercetatorii au aflat ca de vina este o proteina de la nivelul creierului, localizata la glanda pituitara. Numita molecula tristetii aceasta sta la baza situatiilor in care starea de spirit sta sub semnul anxietatii si a tristetii generale.

Cu banuieli ca aceasta glanda este cea responsabila de situatiile de stres, depresie pana acum nici un studiu nu a facut aceasta informatie una certa 100%. Se pare ca cercetatorii au folosit un aparat cu raze X, performant insa si foarte puternic in actiunea sa, aparatul denumit Diamond Light Source. Acestia au ajuns la concluzia mult asteptata insa aceasta este doar un prim pas caci intentia este desigur aceea de a gasi si o solutie la problema. Acum se doreste ca o data stiuta cauza tristetii sa se descopere compozitia perfecta de pilule care sa actioneze la nivelul glandei pituitara pentru a combate depresia si starile ascociate cu aceasta sau pana la un nivel atat de avansat cu ceea ce denumim tristetea si starile negative in acest sens.

In mod concret cea care declanseaza totul este proteina de tip CFR1 asa cum a fost numita. Nu este singura insa este una din acelea notoabile care contribuie la declansarea bolilor cauzate de stres. Cum astfel de afectiuni pun stapanire in special pe tineri si anual se inregistreaza cazuri tot mai multe se poate spune ca depresia face parte din lista bolilor moderne. Insa cine spune ca este de necombatut?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *