Motive sa mergi mai mult pe jos

Sa mergi pe jos iti asigura un plus de sanatate desi multi considera ca tine de saracie, cand nu ai bani sa mergi cu orice tip de transport. De fapt marea greseala este sa gandim ca am putea mai bine sa mergem cu orice ar fi numai nu pe jos. Ai numeroase avantaje din asta asa ca iata cateva dintre ele:

In primul rand gandeste-te ca a merge pe jos inseamna sanatate curata. Asta pentru ca ti se activeaza muschii, pentru ca ti se oxigeneaza organismul, pentru ca asta te antreneaza pur si simplu. Mai cu seama ca din asta inseamna sa te mentii in forma si sa arzi calorii.

Mersul pe jos poate fi de asemenea o forma de meditatie. Te-ai gandit ca in asa fel ai putea sa ai mai mult timp pentru tine? Cu alte cuvinte asta te ajuta sa tii cont de cateva clipe pentru tine, fapt ce te ajuta sa iti pui in ordine anumite ganduri. Mai mult decat atat, chiar poate fi o relaxare totala. Ai avut acel sentiment la un moment dat ca esti atat de incarcat incat ai nevoie de un minut liber? Ei bine avand in vedere asta cateva minute pana cand sa ajungi acasa mersul pe jos te poate relaxa.

Si daca nu vom gandi egoist am putea de asemenea sa tinem cont de faptul ca protejam natura. Mersul pe jos inseamna sa nu mai folosesti masina, sa nu mai stai blocat in trafic, sa nu poluezi si lista poate continua. Chiar poti sa scurtezi drumul pana la o destinatie fata de timpul petrecut in masina, mergand bara la bara.

Cand vom admite ca dincolo de confort in a merge cu masina putem merge si pe jos ne vom da seama ca avem mai multe de castigat din varianta naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *