Muzica este o stiinta

Sunetul este facut din mai multe tipuri de valuri si vibratii, inclusiv vibratii mecanice, longitudinale si de presiune. Obiectele care vibreaza creaza aceste unde, care calatoresc asadar prin diferite medii, cum ar fi apa si aerul. Undele pe care le creezi atunci cand atingi un instrument muzical reprezinta energiile transferate prin fiecare foita din care este compus un lucru.

Acesta este un tip de actiune mecanica, de vreme ce fiecare particula o afecteaza pe alta. In mod similar, de vreme ce muzica apare dintr-un difuzor care vibreaza, de asemenea misca si aerul din jur, adica particulele care inconjoara acel obiect, creand un efect de pulsatie care face ca muzica sa fie auzita la o oarecare distanta.

Aceasta actiune mecanica este considerata longitudinala deoarece sunetul calatoreste in paralel cu directia din care se misca sunetul. In alte cuvinte, un val de sunet directionat spre inainte face ca sunetul sa calatoreasca inspre inainte, de asemenea. Destul de simplu, nu-i asa? Undele de sunet sunt facute dintr-o serie de puncte joase si inalte.

In timp ce ele se mica printr-un mediu cum ar fi aerul, particulele de oxigen se comprima si se decomprima. Asadar, poti spune ca undele de sunet sunt de asemenea si unde de presiune. A controla aceste diferite vibratii, care reprezinta diferite principii ale fizicii, tine de felul in care oamenii invata sa creeze muzica.

Stiai ca urechile sunt abile din punct de vedere natural sa detecteze fluctuatiile de frecvente? Valurile de sunet se misca cu o frecventa specifica. Vrei sa faci ca un sunet sa sune foarte frumos? Invata cum sa controlezi vibratiile undelor de sunet. O asemenea frecventa  indica, de fapt, cat de rapid sau cat de incet vibreaza un anumit mediu in timp ce sunetul trece prin el. Oamenii de stiinta folosesc unitatile Hertz pentru a face referire la frecventa. O singura vibratie pe secunda este 1 Hz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *