Oamenii cu ochi albastri mai predispusi la alcoolism

Oamenii de stiinta de la Universitatea Vermont din Marea Britanie au descoperit ca exista o legatura intre culoarea ochilor unei anumite persoane si dependenta fata de alcool. Potrivit studiului, acestia au ajuns la concluzia ca oamenii cu ochi albastri prezinta un risc mai mare de a deveni alcoolici.

Pentru a realiza acest studiu, oamenii de stiinta au analizat profilul genetic a 1263 de persoane, dupa care au alcatuit un esantion reprezentativ de populatie. Acesta nu a fost facut la intamplare, deoarece cercetatorii au ales participantii la studiu in urma diagnosticelor cu dependenta de alcool sau fata de alte substante care dau nastere la dependenta.

Culoarea ochilor poate fi determinanta de anumite aspecte legate de starea de sanatate

Asadar, oamenii de originie europeana care au o culoare mai deschisa a ochilor- verde, albastru, prezinta un risc mai mare de a deveni dependente de alcool, fata de celelalte care au o culoare a ochilor mai inchisa- caprui, maro, negri. Deocamdata, oamenii de stiinta nu stiu care e motivul care sta in spatele acestui lucru.

Totusi, rezultatele nu par a fi deloc surprinzatoare. Culoarea ochilor este determinata de anumiti factori genetici, iar aceste gene asigura si alte functii din organism, fiind lucrul care poate explica motivul pentru care culoarea ochilor poate influenta anumite aspecte legate de starea de sanatate a oamenilor.

In urma cu sapte ani, in 2008, oamenii de stiinta din Olanda au descoperit ca oamenii care au ochi albastri au un singur stramos comun, care a transmis gena mai departe. De asemenea, oamenii cu ochi albastri sunt persoane mai competitive, empatice si mai putin anxioase. Dar, se pare ca stramosul lor comun avea o pasiune pentru alcool. De asemenea, persoanele cu ochi albastri sunt mai rezistente la alcool decat celelalte, care se imbata destul de repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *