Oamenii de stiinta au descoperit urme de sange pe oase de dinozaur

Oamenii de stiinta cred ca au gasit celule de sange de dinozaur pe tesuturi moi, in fosile conservate prost. La Imperial College of London, oamenii de stiinta au lucrat la un proiect demn de Jurassic Park. In timp ce analizau oase de dinozaur care au o varsta de 75 milioane de ani, au facut o descoperire pe care nimeni nu o astepta: sange si fragmente de tesut moale.

Descoperiri impresionante

 

O descoperire impresionanta pentru expertii din domeniu, dar din pacate nu este un pas catre crearea de dinozauri. Se pare ca ADN-ul din interiorul oaselor a disparut in urma cu cateva milioane de ani, dar din fericire pentru paleontologi urmele de sange si tesut s-au pastrat.

Motivul acestei bucurii consta in faptul ca, chiar daca nu exista ADN in sange si tesutul dinozaurilor, aceste oase slab conservate ofera mari sperante pentru descoperiri si mai mari. Speranta este ca daca sangele a reusit sa se pastreze in oasele care au fost prost conservate, alte fosile ar putea oferi descoperiri si mai impresionante. Bineinteles, echipa care a facut descoperirea nu vrea ca lumea sa se bucure deja de acest lucru.

Fosilele dateaza din Cretacic

Ceea ce este insa si mai surprinzator este ca echipa de cercetare a descoperit aceste fragmente de sange in oase de dinozaur care au trait in Cretacic, si care au fost gasite in Canada in urma cu un secol.

Daca acest lucru nu ar fi indeajuns de socant, oamenii de stiinta au mai descoperit ca aceste urme de sange si de tesut sunt foarte similare cu cele intalnite la pasarea Emu. Oamenii de stiinta sunt de parere ca Emu are o multime de asemanari cu dinozaurii care au trait in trecutul geologic. Cercetatorii sunt de parere ca pot folosi aceeasi tehnica si in cazul fosilelor bine conservate in ideea de a descoperi mai multe probe de sange de dinozaur.

Comentariile sunt închise.