Obiceiuri si experimente vestimentare

Ti-ai pus intrebarea la cat timp dupa purtare ar trebui sa speli hainele? Ai avea tendinta de a spune ca o singura purtare este de ajuns pentru a considera ca se necesita spalare. Insa indicat ar fi sa salvezi si consumul de apa si sa speli hainele cand chiar este necesar. Asta intr-o oarecare limita desigur. Si cum unii ar putea sa considere ca este total opusul a ceea ce au ca si principiu in viata un student din Canada a facut un experiment.

Cu gandul de a defini ceea ce inseamna hainele curate si la ce perioada se necesita spalare Josh Lee a purtat o pereche de blugi vreme de 15 luni. Asta fara sa ii spele insa cu toate acestea gasind alternative pentru cazurile in care se patau. Folosind servetele umede de exemplu sau punand blugii in congelator peste noapte pentru a scoate mirosul neplacut din material sunt acele alternative care au ajutat la purtarea unei perechi de blugi o vreme atat de lunga.

Ce s-a constatat in urma acestui experiment? Acelasi Josh curios a repetat experimentul cu o pereche de blugi pe care i-a spalat dupa 13 zile, o medie in randul celor care tin la igiena si considera acest timp suficient pana cand sa le readuca mirsul proaspat. Concluzia se refera la numarul de bacterii care se acumuleaza pe blugi iar rezultatul este unul uimitor. Se pare ca desi timpul de purtare este lung si de o diferenta mare intre cele doua perechi de blugi numarul de bacterii nu este atat de mare ca si diferenta. Poti foarte bine sa porti o pereche de blugi 13 zile sau mai mult insa diferenta nu este foarte mare.

Asta pentru ca bacteriile care se aduna pe blug sunt de pe pielea purtatorului si ca o demonstratie ca facand exces de ideea de a fi curat afectam tesatura, materialul; recomandarea este ca blugii sa nu fie spalati frecvent pentru a se pastra culoarea cat mai vie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *