Oboseala si cauzele ei

Nu mai poti fi concentrat la ce se intampla in jurul tau; nu mai ai energie nici sa te superi pe ce se intampla in jurul tau caci singurele tale momente de concentrare sunt cele legate de somn. Oboseala intr-o forma exagerata si continua trebuie sa aiba o explicatie.

Cauze ale oboselii

Este de la sine inteles ca esti obosit dupa multa munca si dupa nopti pierdute. Insa cand asta nu se intampla ai nevoie de o cercetare  in alta arie si ar putea fi vorba de:

  1. Antrenamente prea multe, prea dese si prea intense. Tot ceea ce este in exces afecteaza astfel ca pe termen lung antrenamentele sunt cele care iti obosesc organismul si mai  mult decat atat creeaza un dezechilibru cand vine vorba de hormoni si in special cand vine vorba de hormonul stresului numit cortizol.
  2. Lipsa apei. Pe cat de banal ar putea sa iti sune asta pe atat de adevarat apa poate fi considerata ca si  un combustibil pentru organismul uman. Cand deja ai semne de deshidratare ai putea sa ajungi sa simti dureri de cap si nu numai, oboseala, lipsa de energie si de chef.
  3. Lipsa de fier. Cei care au un dezechilibru din acest punct de vedere ajung sa fie mai mereu obositi, ca o forma de manifestare a ceea ce organismul are nevoie insa nu dispune. Ai nevoie de ceole 18 mg de fier si cand asta nu se intampla esti la un pas de colaps.
  4. Anumite medicamente pot avea ca si efect advers lipsa de energie. Tine si de reactia fiecarei persoane in parte insa chiar si cele mai banale medicamente ar putea sa te afecteze in acest sens. In topul listei se afla antidepresivele si in special acele medicamente care sunt menite sa iti scada tensiunea arteriala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *