Orasele vibrante ale lumii

Stiai ca in aceasta lume exista chiar niste orase care sunt colorate si te fac sa te simti mult mai bine doar la o singura privire? Uite cateva dintre acestea.

Cinque Terre, Italia

Acum in patrimoniul UNESCO World Heritage Site, Cinque Terre din Italia este o colectie intreaga de cinci orase: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, si Riomaggiore, care sunt situate pe un munte langa litoral. Cinque Terre inseamna in italiana ” Cele cinci taramuri”. Orasul arata ca si cum cineva l-ar fi pictat in cele mai frumoase culori pastel.

De la nuantele de roz usoare, rozurile pale si nuantele de piersica, si pana la vredele deschis si galbenul stins, vei descoperi tot soiul de culori pe cladirile care creaza acest oras. Apa atat de albastra a oceanului si diferitele culori ale barcilor si ambarcatiunilor de navigat din port, dar si casele, ofera orasului o infatisare complementara si diferita.

Old San Juan, Puerto Rico

Un alt patrimoniu UNESCO World Heritage Site, vechiul oras al San Juan, care este de asemenea capitala Puerto Rico, infatiseaza un mozaic de culori in tot orasul impreuna cu viata de noapte vibranta de aici. Chiar si strazile acestui oras sunt albastre la culoare datorita caramizilor care au fost importate din Spania in timpul secolului 16. Vei descoperi de asemenea ca nici o nuanta nu se repeta in acest cartier. Numele original al orasului a fost Puerto Rico, insa numele a fost schimbat in San Juan de catre un cartograf confuz, care a fost mai devreme numele original al intregii insule Puerto Rico in anul 1500.

Bo-Kaap, Cape Town, Africa de Sud

Acoperit intr-un amestec minunat de nuante de verde lamaie, galben, albastru, portocaliu si roz, acest oras mic din Cape Town in Africa de Sud este localizat in Signal Hill. Este de asemenea cunoscut si pentru strazile sale pavate intr-un stil romantic. Era mai demult cunoscut drept Malay Quarter din cauza unui grup de asitici sudici si de imigranti musulmani care s-au stabilita aici si si-au vopsit caele in diferite culori pentru a sarbatori sfarsitul discriminarii rasiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *