Panourile radiante infrarosii

Ce sunt panourile radiante infrarosii?

Panourile infrarosii emit o ratie foarte mare de caldura ca si caldura radianta. Acest lucru incalzeste obiectele direct, decat sa incalzeasca aerul, ceea ce face un radiator obisnuit. Panourile infrarosii sunt tipic in forma unei oglinzi sau unui panou de sticla si pot fi montate pe perete sau tavan, de asemenea pot fi incorporate in mobila.

Infrarosul este acelasi lucru ca si energia care vine din soare. Fiindca acestea functioneaza incalzind direct, panourile infrarosii te incalzesc imediat ce le-ai pornit, nu au nevoie de timp pentru a incalzi camera. Acestea trebuie sa fie pozitionate potrivit in asa fel incat caldura pe care o emit sa nu fie obstructionate.

Fiindca incalzesc obiectele, in loc sa incalzeasca aerul, unii oameni gasesc caldura emisa de acestea mai putin sufocanta, si caracterizeaza confortul si sanatatea ca motive pentru alegerea sa.

Salveaza panourile radiante infrarosii energie?

Costul de derulare a oricarei incalzitaro electric depinde de cat consuma, cu mai multi watti indicand un cost mai mare. Daca infrarosul este o optiune eficienta pentru tine depinde de cladirea pe care o incalzesti si circumstantele. Din cauza ca infrarosul incalzeste obiectele, si nu aerul, este mult mai eficient unde exista curent foarte mare, o izolatie slaba sau tavane inalte. Natura lor instanta le face o optiune buna daca ai nevoie de incalzire instanta intr-o camera.

Ce dimensiune este recomandata pentru panouri?

Panourile mai mari emit mai multa caldura. Ce dimensiune de panouri ai nevoie depinde de cat de bine retine cladirea ta caldura, de asemenea si care sunt cerintele tale de incalzire. Pentru o casa mai veche si mai putin izolata, un panou de 250 de watti ar putea fi potrivit pentru baie sau hol si un panou de 850 de watti este perfect pentru sufragerie sau dormitor. Pentru o casa moderna, bine izolata, un panou de 250 de watt ar fi perfect pentru sufragerie. Pentru un birou, trebuie sa te gandesti la spatiul disponibil, de asemenea si unde isi petrec oamenii cel mai mult timp. Unele birouri au panouri radiante infrarosu langa receptie pentru a incalzi invitatii imediat.

Pentru a produce aceiasi cantitate de caldura, o estimare este ca un panou radiant de 600 de watti poate inlocui un radiator obisnuit de 1.5 kilowatti.

Este necesara instalarea?

Exista doua optiuni, sa chemi un electrician pentru a le instala in asa fel incat sa fie programabile, sau sa le legi la o priza electrica si sa le folosesti direct cu controalele cu care vine, la fel ca un radiator electric portabil.

Cum functioneaza caldura infrarosie?

Infrarosul este o radiate electromagnetica cu o lungime de unda mai mare decat lumina vizibila si mai scurta decat cuptoarele cu microunde. Energia de incalzire primita de la soare este energie infrarosie. Spre deosebire de alte sisteme de incalzire, panourile radiante nu functioneaza incalzind aerul, acestea functioneaza incalzind direct obiectele. Intr-un spatiu incalzit cu infrarosu, oamenii absorb caldura, de asemenea si materialele de constructie si obiectele din camera, asa ca spatiul insasi ar putea deveni mai cald in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *