Pepenele rosu, ideal pentru sanatate

Vine din Africa si este unul din deliciile verii. Pepenele rosu este fara doar si poate cel care te delecteaza intr-o zi torida de vara, cel care iti ofera o sursa de hidratare si nu numai. Pentru cei care nu stiu pepenele rosu vine cu avantaje pentru sanatate. Iata doar cateva dintre aceste aspecte:

  1. Scapa de durerile musculare. Un pahar de suc din pepene rosu este cel care te salveaza cand vine vorba de durerile musculare, in special cand tine de antrenamente fizice si pentru cei care nu au rezistenta. Se pare ca efectul benefic in acest sens vine din citrullina, o substanta care actioneaza ca un tratament pentru astfel de stari.
  2. Un plus pentru sistemul imunitar. Pepenele rosu este cel care contine substante benefice ce protejeaza corpul de radicali liberi, tine la distanta cancerul si mai mult decat atat aduce un plus in sistemul imunitar. Este ideal si cand vine vorba de expunerea la soare, ca protectie pentru organism. Insa pentru a avea parte de toate beneficiile din acesta trebuie consumat la temperatura camerei.
  3. Hidrateaza. Pepenele rosu este cel care aduce o mare cantitate de apa, mai exact peste 90% din cantitatea sa este un continut de apa de care ai nevoie. Asa ca in lunile de vara cand caldura este torida sa consumi pepene inseamna din start un plus ce ti-l oferi. Asta nu inseamna ca nu mai ai nevoie de apa insa ai o alternativa si sanatoasa si delicioasa.
  4. Exista si pepeni galbeni si nu numai rosii, chiar si cu o forma interesanta, cea de cub care sa se incadreze perfect in frigider. Nu este modificat genetic ci prin interventia umana care sa bifeze spiritul practic.

Una peste alta pepenele este cel care aduce un mare punct pentru sanatate din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *