Pericolul perioadei reci

O data cu venirea iernii sunt alte si alte probleme ce caracterizeaza schimbarea de sezon. Si nu tine numai de frecventele raceli cu care ne confruntam adesea. Pentru ca tentatia este mai mare de a sta in casa, la cald ne expunem unor riscuri. Pentru ca nu mai este o placere sa aerisesti frecvent incaperea de vreme ce frigul da batai de cap, pentru ca lipsa de ventilatie si mici detalii ce intervin iti pot provoca reale probleme de sanatate.

Cazurile cele mai frecvente se refera la alergiile ce apar in medii prielnice cand umezeala, mucegaiul isi face de cap. Printre pericolele la care ne expunem se numara durerile de cap, dificultati de a inghiti, dureri in gat insa si depresia poate fi declansata astfel. Iritatiile se numara in aceeasi lista alaturi de eczeme sau problemele pulmonare. Si desigur tinand cont de faptul ca cel mai prielnic mediu pentru ca bacteriile, mucegaiul sa se dezvolte sunt incaperile cu umiditate crescuta baia sau bucataria sunt cele mai expuse.

Regulile de aur sunt parca aceleasi pe care le-am invatat inca de mici. Cum incepem dimineata? Cu aer proaspat astfel ca aerisirea incaperilor este esentiala. In plus se cere o ventilatie corecta pentru zona de baie si bucatarie in special. Acolo unde se observa clar ca placile ceramice de gresie si/sau faianta sunt umede/ude trebuiesc sterse si nu sa se astepte o uscare de la sine. Si in stransa legatura cu acest domeniu sa nu uitam ca uscarea hainelor in incaperi ce nu sunt special dotate si folosite pentru asta este de asemenea un pericol caci cantitatea de apa ce se acumuleaza din hainele ude se evapora in incaperi si persista pana cand duce la mucegai. Pana si o singura haina uda poate contribui la acest efect.

Si un echilibru cand vine vorba de cladura din incaperi este esentiala.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *