Personaje literare urate de altii pe care le iubim

Cand vine vorba despre personajele din carti care ne par urate de catre alti cititori si chiar uneori si de catre noi, apare la un moment dat un sentiment de iubire fata de acestea si totul ni se face inteles. Le iubim, le intelegem, empatizam cu ele si ne-am dori poate chiar sa fim si in locul lor.

Se pare ca personajele plcaute din carti sunt cele care ajung la inimile noastre cand vine vorba despre literatura, insa la un moment dat apare si cate un personaj privit ca negativ pe care ajungem sa il placem si sa ne dorim sa ne asociem cu acesta. Acesta este si cazul urmatoarelor caractere din cartile grozave ale tuturor vremurilor.

Nick si Amy – Gone Girl

Nu ne dam inca seama prea sigur pe cine placem mai putin din acest duo. Amy poate ca s-a portretizat singura drept o sotie iubitoare si o iubita placuta la inceput, insa atunci cand ne dam seama ca nu este decat o alta fata rea, aceasta a inceput sa bage spaima in toti barbatii care isi vedeau sotiile drept cuminti si iubitoare.

Noi insa am incercat sa ne aliem cu Nick. Singura problema cu acesta este ca si el este un personaj cu totul neplacut, de asemenea. Inselatul, minciuna totala dintre el si sotie si felul bizar prin care actioneaza atunci cand se crede ca sotia lui a disparut? Este cu siguranta cel mai nesigur tip de erou pe care l-am descoperi in aceasta carte, insa totusi nu putem lasa cartea jos din mana deloc.

Anna – Hausfrau

Poate pentru faptul ca personajul ne-a aratatca exista mult mai multe lucruri ascunse in spatele usilor inchise ale unei familii perfecte in aparenta, dar Anna, cu toate minciunile si inselatoriile ei, a devenit una dintre personajele noastre favorite din literatura straina in acest an 2015. Nu ne place cu adevarat de ea, insa putem intelege de unde provine acest lucru si pe ea ca personaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *