Stiai ca exista unii pesti care sunt otravitori si care contin in organismul lor anumite substante protectoare, care ii tin deoparte pe atacatori de acestia? Binenteles, se stie de acum ca nu trebuie sa te joci cumva cu pisicile de mare sau cu caracatitele, care improasca un fel de cerneala in jur. Pana si meduzele sunt periculoase. Intre aceste creaturi marine, exista si pestele leu care s0a inmulti foarte tare in Marea Caraibelor, unde nu se stie a avea pradatori, tocmai din aceasta cauza. Este o situatie fericita pentru el, dar pentru oamenii care il prind si care incearca sa il gateasca, nu prea.
Pestii lei colorati, originari din Oceanul Pacific, au un apetit foarte mare. De curand, acstia au inceput sa preia stapanirea in apele Caraibelor, unde se inmultesc si produc ravagii in ecosistemele de corali. Pentru a combate aceasta problema, Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferica sustine consumul de pesti leu, pentru a se scapa de ei. Da, acesti pesti au tepi veninosi, sustin oficialii administratiei, insa daca ii indepartezi pe acestia, pestele este oarecum simplu de prins si de mancat, fara a pati nimic.
Insa, nu te grabi sa iei in considerare sfatul acestei asociatii. O serie de cativa pesti leu au fost testati de catre Adiminstratia Alimentara si a Medicamentelor, dupa ce prima administratie si-a sustinut declaratia ca acesti pesti sunt buni de consumat. Mai mult de 25% au fost gasiti a avea nivele nesigure de toxine care ar putea sa cauzeze o toxinfectie alimentara.
Daca vei consuma un peste leu, nu vei avea de-a face numai cu simptomele obisnuite ale otravirii (greata, voma, dureri de cap si de burta, diaree, oboseala), ci de asemenea vei intampina si probleme neurologice. Ultimele tipuri de probleme reprezinta furnicaturi in maini si picioare, sentimentul cum ca dintii tai sunt slabiti si sensibili la temperaturi foarte mari sau scazute.