Petreci mult timp online? Afla totul despre tine

Este cert ca platformele de socializare au venit ca o idee geniala ce are la baza nevoia si dorinta de a comunica mult mai usor, rapid si eficient. Insa nu intotdeauna ceea ce s-a intentionat a fi bine s-a si dovedit astfel. Din nefericire cu cat petreci mai mult timp online cu atat esti mai nefericit.

Un studiu in acest caz realizat de cei de la Universitatea din Michingan si condus de Ethan Kross scoate la iveala ca numarul de ore petrecute pe platformele de socializare si frecventa cu care se face asta inseamna o frustrare, nefericire si de fapt opusul a ceea ce ai putea crede. Si asta pentru ca nu mai exista ideea de a socializa; in locul discutiilor productive si de socializare se observa o tendinta de acutizare a sentimentelor de nemultumire. Stima de sine scade, nefericirea creste.

Mediul online este pana la urma si o modalitate de a scoate in evidenta in raport cu altii cum viata ta nu este asa cum doreai. A face o comparatie este inevitabilul care se produce. Si mai ales pentru cei care din punct de vedere psihologic intalnesc frustrari de la propria viata si persoana vor transpune totul in nevoia de urmari parca din umbra pe cei care aparent au tot ceea ce tie iti lipseste.

In egala masura lumea virtuala este mai greu de separat de cea reala. Este o linie imaginara pana la urma. Si exista doua situatii care se pot produce. Fie vei confunda parca lumea virtuala de cea reala fie chiar vei tinde sa iti creezi o alta identitate. Ramane insa cert faptul ca in toate se necesita o masura, o limita si o multumire de sine. Viitorul il poti creea, infleunta insa prezentul este ceea ce traiesti. Petrecand mai mult timp online iti scurteaza si timpaul tau, prezentul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *