Precautii in cazul unui calculator second hand

Un calculator poate sa fie stilat si sa te ajute foarte mult chiar si daca a mai fost utilizat inainte si nu mai este chiar nou nout. Acesta este cazul calculatoarelor second hand care pot fi regasite fie in casele de amanet din toata lumea, fie pe site-urile de lucruri second hand ce se afla spre vanzare, fie acasa la persoanele care dispun de mai multe astfel de sisteme de lucru si renunta la folosirea unuia dintre acestea.

Calculatoarele- inca de folos in ziua de azi

De cele mai multe ori, un laptop sau o tableta ne poate ajuta foarte mult in indeplinirea de activitati zilnice la locul de munca sau la domiciliul propriu. La fel de ajutor ne-au fost pana acum si calculatoarele de tip PC care inca mai sunt valorificate si in ziua de azi. Este adevarat ca nu sunt la fel de usoare, nu pot fi transportate la fel de simplu si nici nu suporta la fel de multe programe ca niste laptopuri sau notebook-uri de ultima generatie, insa si in cazul acestor echipamente de lucru exista avantaje.

Asadar, chiar daca tu crezi ca un calculator second hand este bun doar de aruncat, nu este deloc asa iar multa lume se foloseste de site-urile pe care sunt expuse calculatoare second hand i5 pentru a-si achizitiona ceea ce au nevoie pentru lucrul eficace acasa. Pentru copiii care sunt la inceput in ceea ce priveste tehnologia si utilizarea de sisteme de operare prea complicate, un PC second hand este calea cea mai simpla de a-i pune in tema cu functiile unei asemenea tehnologii.

De avut in considerare la cumpararea unui echipament second hand

Insa, in ceea ce priveste cumpararea de asemenea electronice la mana a doua, tot trebuie sa iti pui cateva semne de intrebare si sa stii sa iti iei cateva precautii care sa te ajute a faci alegerea cea mai potrivita. Asadar, daca ai posibilitatea, verifica daca toate suruburile care sunt atasate de carcasa calculatorului sunt intacte. Daca sunt stricate sau iesite in afara, asigura-te ca iti vor fi reparate inainte de a cumpara echipamentul IT pe care il doresti.

La fel de bine va trebui sa faci si o evaluare exterioara a calculatorului pe care ai pus ochii. Uita-te dupa zgarieturi si lovituri pe ecran sau pe intreaga carcasa a unitatii sau a monitorului. Unele lovituri pot sa nu evidentieze neaparat lucruri grave daca se afla in exteriorul echipamentului, insa daca este vorba despre ecran, atunci lucrurile se pot agrava.

Deschide si inchide de cateva ori calculatorul pentru a vedea daca aceasta actiune este efectuata simplu si cat de cat rapid. De asemenea, si capacul calculatorului trebuie sa se potriveasca exact cu unitatea, altfel se poate sa fi fost facute schimbari la placa sau la memorie, ori sa aiba componente lipsa, si sa-ti dai seama abia acasa de aceasta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *