Pregatirea vinului

Un vin ce a fost tinut la rece este o delectare poate ca in fiecare zi- si asa se pune pret ca in mod sanatos sa se consume un pahar de vin pe zi. Insa cand nu este rece si mai ales cand este vara nu mai ai aceeasi placere de a servi portia de vin. Asa ca invata sa il pregatesti si sa il racesti ca la carte:

  1. Raceste paharele. Fie ca le vei tine in frigider pana la servire fie chiar si cu vinul in ele acele pahare pot fi racite rapid pentru ca portia de vine sa fie una delicioasa.
  2. De cele mai multe ori se apeleaza la un cub de gheata sau chiar mai multe. Insa marea problema este ca respectiva gheata va raci paharul cu vin doar pe moment si mai mult decat atat se va topi si va adauga un plus de apa intregii bauturi. Ii va schimba clar gustul astfel ca metoda nu prea sta in picioare. Ca o alternativa gheata carbonica este cea care sa te salveze caci nu intervine asupra gustului si mai cu seama ofera o racire instanta.
  3. Daca gheata carbonica nu iti este la indemana opteaza pentru boabe de struguri. Pana la urma reprezinta materia prima a vinului si nu au cum sa intervina asupra gustului. Acestea au nevoie de racire pana cand sa se foloseasca, deci poti sa le pui chiar si la congelator pana cand sa le adaugi in pahare.
  4. Pana cand sa pui sticla in frigider sau dupa caz chiar si in congelator ar trebui sa invelesti sticla intr-un prosop umed. Aceasta metoda te va ajuta sa mentii o temperatura mai rece si pe toata suprafata sticlei.

Si nu in ultimul rand sarea in apa sau gheata cu care vei incerca sa racesti sticla este la fel de utila.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *