Probleme ale insomniei

Insomnia este experimentata cel putin o data de fiecare in parte. Fie ca tine de stres, de un ritm haotic sau chiar de ceva anume ce ai consumat cert este ca vine cu batai de cap. Exista insa si remedii si mai eficiente si mai bune decat a recurge la metoda pastilei.

De fapt se crede ca mai bine incerci orice pana cand sa iei pastile. De altfel pastilele iti vor ruina sa spunem asa ritmul pe care il ai sau posibil sa il ai. Evitand dependenta de pastile vei ajunge sa ai parte de somn in stil natural. Doar ca, trebuie sa stii ce anume sa incerci.

Contrar a ceea ce unii cred se pare ca a te baga in pat cu gandul ca somnul va veni si el in cele din urma este o idee total gresita. Asta pentru ca iti prelungesti chinul si ajungi sa ai o frustrare pentru faptul ca nu reusesti sa adormi. Asa ca cel mai bine este sa astepti concret si sa te bagi in pat cand chiar simti somn. Pana la acel moment incearca sa adopti o masura de aromaterapie ce ar putea sa te calmeze. Unii apeleaza la muzica in surdina, la o baie fierbinte si mirosuri incantatoare.

In orice caz, incearca varianta de intuneric. Cand suntem pe intuneric se activeaza hormonul numit melatonina care sa te faca sa intri in starea de somn de care ai nevoie. Asa ca evita chiar si prezenta unui telefon mobil in jurul tau sau a oricarei surse de lumina.

Evita alcoolul, cafeaua sau produsele cu astfel de extracte, de la ciocolata si pana la dulciuri de orice fel. Acestea te vor energiza si de unde tu astepti se pare somn acesta intarzie sa apara. Mai cu seama ca aproape orice ai consuma inainte de somn te va afecta. Asta ingreuneaza digestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *