Reguli pentru a nu cheltui prea mult

Banii vin si pleaca si este clar ca nu prea au cum sa se adune. Daca iarna sunt cheltuieli mai mari in ceea ce priveste intretinerea vara sunt concedii si mereu vei avea motive pentru care sa cheltui mai mult decat ar trebui. Iata cateva sfaturi sa te ajute sa iti tii in frau pofta de cheltuiala:

  1. Nu purta cardul cu tine. Si mai bine ar fi sa nu iei nici sume prea mari cash cu tine caci asta te va tenta sa cumperi. Cardul este modalitatea usoara de a plati insa la fel de usor iti va fi sa ai dare de mana si sa cheltuiesti mai mult decat ar fi cazul.
  2. Nu cumpara prea multe pana cand nu vei scapa de anumite obiecte mai vechi. Cu alte cuvinte daca iti doresti un televizor nou mai bine scapa de cel vechi si faci achizitia. Pana la urma esti si practic si nu arunci banii pe fereastra cum s-ar spune.
  3. Totul home made. Pe cat posibil incearca sa reduci din cheltuieli cand iti vei face mancarea acasa. Si din nou vei fi practica si nu mai trebuie sa iti rapesti timp sa mergi la magazin sau in pauza de masa sa pierzi prea mult timp. Si nu tine numai de mancarea in sine caci si desertul poate fi facut acasa si in plus natural, cu control asupra gustului si ingredientelor alese.
  4. Cauta-ti un hobby si nu hoinari in magazine caci asta iti va fi tentatie clara sa cheltuiesti peste masura. De fapt nici nu ai nevoie de timp pentru shopping ci pentru tine. La pescuit, la plaja sau orice alta activitate isi va prinde bine.

Nu degeaba se spune ca banii sunt ochii dracului, ca acestia te imping sa faci lucruri pe care le regreti. Insa cand vom invata ca nu au ei control asupra noastra vom sti si cum sa ii administram mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *