Rent a car VS transport in comun

In momentul in care ajungi intr-un oras nou, fie in interes personal, fie in interes de serviciu, ai nevoie de un mijloc de transport. Poate ca esti in concediu sau poate ca esti in interes de afaceri – totusi cum vei alege sa calatoresti? Vei alege transportul in comun sau o masina de inchiriat? In continuare iti voi prezenta cateva dintre caracteristicile specifice fiecarei categorii.

Transport in comun

Principalul argument in favoarea acestei modalitati de a calatori sunt costurile avantajoase. Vei face o reala economie alegand transportul in comun, intrucat pretul unui bilet este mult mai redus fata de varianta unui taxi sau a unei masini inchiriate.

transport in comun

Exista totusi si o serie de dezavantaje. In marile orase poti fi jefuit, chiar in autobuz, troleibuz sau tramvai. Mai exista si riscul de a te pierde, de a lua un autobuz gresit, sau neajunsul de a cara toate gentile de bagaj in timp ce schimbi diverse numere si linii de autobuze.

Tot la transportul in comun intra si taxiurile. Costa ceva mai mult, insa te preiau de unde esti si te duc exact acolo unde ai nevoie, cu tot cu bagaje. S-ar merita aceasta cheltuiala in plus, insa exista si aici un risc.

Soferul poate fi tentat sa „te plimbe” mai mult pana la destinatie, ori sa iti ceara bani mai multi decat ar valora normal cursa cu taxiul, vazand ca nu esti din zona.

Servicii rent a car

Daca varianta transportului in comun, fie cu taxiuri, fie cu autobuze si alte mijloace, ti se pare prea riscanta, de cealalta parte a baricadei stau serviciile rent a car.

O masina inchiriata poate fi salvarea ta din numeroase puncte de vedere. Chiar daca aceasta alternativa este putin mai costisitoare, avantajele pe care ti le ofera si acel plus de confort chiar isi merita investitia.

rent a car ieftin bacau 2017

Este vorba, in primul rand, de autonomia pe care o vei avea. Vei putea circula in oras dupa bunul plac, la orice ora, fara a fi conditionat de orarul autobuzelor sau tramvaielor.

Vei avea, de asemenea, parte de confort, siguranta, dar si spatiu suficient pentru bagaje. O firma de rent a car care se respecta iti va pune la dispozitie modele diverse de autoturisme dintre care vei putea alege conform cu necesitatile proprii.

Presupunand ca lucrezi in strainatate si vii intr-un scurt concediu in tara, mai mult ca sigur nu ti-ar conveni sa pierzi timpul cu transportul in comun. Avantajul e ca serviciile de rent a car iti vor aduce masina dorita chiar la aeroport. Daca ai aterizat la aeroportul din Bacau, nu va trebui decat sa cauti rent a car ieftin Bacau 2017, de pe smartphone, laptop sau tableta. Imediat iti vor aparea zeci de rezultate, dintre care vei alege firma de rent a car care te multumeste.

Ai mai mult spatiu, poti imparti cheltuiala totala cu ceilalti (in cazul in care calatoresti cu un grup de prieteni), iar daca iti faci griji ca nu te vei putea orienta, te poti ajuta din nou de smartphone. Foloseste GPS-ul si hartile de pe smartphone si iti va fi mult mai usor.

A conduce o masina inchiriata poate aduce insa si probleme: locurile de parcare sunt tot mai putine, deci va trebui sa fii foarte atent unde lasi masina peste noapte. Firma de rent a car nu iti va plati amenzile, deci fii sigur ca parchezi de fiecare data regulamentar.

Acum, odata ce stii care sunt avantajele si neajunsurile fiecarei modalitati de transport, pentru care optezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *