S-a dovedit stiintific faptul ca am putea reduce la facturile electrice. Afla cum

pompa submersibila

sursa: shop-einstal.ro

Mediul in care traim este din ce in ce mai aprig, iar specialistii si tehnicienii lucreaza de zor pentru a ne oferi cele mai multe solutii prin care am putea sa economisim la facturile energetice, de la un an la altul.

Pana in prezent, s-a dovedit ca o locuinta poate economisi cu pana la 30% la electricitate, daca opteaza pentru montarea de panouri solare. Acestea sunt parti vitale, care se bucura de lumina natura a soarelui pentru a incalzi locuintele si pentru a furniza energie electrica optima.

panouri solare

Sursa: financiarul.ro

De altfel, inlocuirea becurilor cu mercur cu unele becuri led sau incadescenta, ar putea scade costul facturilor, daca intreaga casa mizeaza pe acelasi consum de electricitate. Este important faptul ca becurile led sunt utilizate si luni de zile, uneori chiar pana la 3 ani, pentru a oferi lumina artificiala in locuinta.

convertizor de frecventa

Sursa:podurirulante.ro/

Nevoia de control automat indeplinita intr-o locuinta

Cele doua dovezi prezentate mai sus sunt plusate de o alta situatie adevarata: locuinta poate indeplini nevoia de control, printr-o eficienta sportita daca se mizeaza pe instalarea unui convertizor de frecventa.

Ce este un convertizor de frecventa?

Tehnologia prezenta defineste un convertizor de frecventa ca fiind dispozitivul ce comanda si controleaza viteaza cu care un motor de curent alternativ se roteste. Acesta actioneaza prin reglarea frecventei la un nivel prestabilit si prin cresterea tensiunii de alimentare a motorului in sine, viteza care ajunge sa fie direct proportionala cu viteza de rotatie a motorului.

convertizor de frecventa

sursa: shop-einstal.ro/

Unde se utilizeaza un convertizor de frecventa?

Studiile tehnologice si-au dovedit aplicabilitatea si asupra acestui echipament si au identificat ca poate fi utilizat pentru: pompe de apa, ventilatoare, compresoare, masini de ambalat, lifturi, sonde de extractie, masini si unelte din industria lemnului si a metalurgiei, elevatoare, poduri rulante sau linii de montaj si asamblare ale diferitelor proceduri industriale.

Instalarea unui convertizor de frecventa pentru pompa de alimentare cu apa

Convertizorul de frecventa intr-un sistem de alimentare cu apa se monteaza pe teava de refulare a electropompei, in maniera orizontala sau verticala, pentru a regla automat numarul de turatii al pompei.

Este un mecanism simplu de instalat pentru orice instalator sau mester autorizat, iar instalarea sa asigura o presiune constanta a apei, indiferent de consum, prin modularea pompei. Mai mult de atat, instalarea unui convertizor de frecventa pompa apa protejeaza intreg sistemul de scurt circuite sau de alte defectiuni uzuale.

convertizor de frecventa

Avantajele instalarii unui convertizor de frecventa pentru sistemul de pompare al apei se deduc din urmatoarele considerente:

  • se reduce consumul de energie prin utilizarea sistemului de alimentare al pompei;
  • investitia initiala se amortizeaza in cel mult 6 luni de zile de la instalare;
  • se reduce consumul de apa pana la 60%;
  • mentenanta sistemului devine mult mai facila, decat in cazul altor sisteme;
  • se optimizeaza o multime de procese industriale in cazul fabricilor si a uzinelor;
  • convertizorul de frecventa asigura intreg circuitul cu cel mai mic curent de pornire;
  • se elimina posibilitatea de a instala echipamente adiacente de suplimentare a puterii de alimentare;
  • se mentine mult mai sigur eficienta in exploatare.
convertizor de apa

Sursa: shop-einstal.ro

In acest caz, o pompa de apa, instalata in cadrul unei industrii de prelucrare a lemnului sau metalurgiei va functiona la o sacina nominala, dar optima, fara a necesita un plus de randament oferit de un alt sistem de alimentare.

Acestea fiind spune, se pare ca instalarea unui convertizor de frecventa in cazul unui sistem de alimentare cu apa, poate aduce castiguri la facturile electrice, si nu numai, fiind unul dintre echipamentele moderne care ofera o functie de stand by si una de antiblocare a intregului sistem, atunci cand pompa nu este folosita mai mult de 24 de ore.

 

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *