Sabotii din piele – eficienti impotriva bataturilor

Bataturile din talpi, dar si de la maini ne pot da adevarate batai de cap si ne pot face sa ne simtim foarte incomod la calcat sau la manevrarea diferitelor obiecte cu care avem de-a face zilnic. Bataturile in palme se datoreaza, de cele mai multe ori, lucrului intens cu mainile.

Un caz concret ar fi antrenamentele la sala, care impun manuirea aparatelor de fitness, a greutatilor si a echipamentelor de lucru, mai ales pentru prima data. Aceasta problema poate fi prevenita cu usurinta daca vom purta manusi de fitness si daca ne vom antrena in mod crescator, de la usor la greu.

Problema bataturilor la picioare

In cazul picioarelor insa, problema cu bataturile este si mai grava si des intalnita in zilele noastre. Din cauza faptului ca stam atat de mult in picioare zilnic, poate pentru ca avem un serviciu de asa natura sau facem mai multe treburi prin casa ori chiar alergam pentru a ne intretine fizic, aceste intarituri ale pielii talpilor incep sa isi faca vizibila prezenta. Nu este deloc placut nici pentru felul in care ne simtim atunci cand mergem, dar nici pentru cand suntem cu picioarele goale.

Calcaiele sunt inflamate, butucanoase si pline de coji si piele intarita de la atata efort, dar de asemenea pielea este si aspra si provoaca inconfort atunci cand ne atingem picioarele de lenjeria de pat, dar si unul de altul. Acest aspect nu ajuta deloc atunci cand ne aflam pe plaja, la mare sau la piscina. Pentru ca ne dorim picioare frumoase si fine, pe care sa le simtim ca sunt usoare, ca ne ajuta la mers si nu ne dor, am putea preveni acest disconfort cu o pereche de saboti din piele.

Incaltamintea potrivita ne ajuta impotriva bataturilor

Cel mai important aspect in ideea de a ne simti mereu usori si fara dureri de picioare, chiar si atunci cand mergem foarte mult sau stam in picioare, este de a purta cea mai confortabila incaltaminte. Aici este vorba atat despre masura potrivita picioarelor noastre, cat si despre calitatea papucilor si gradul de inclinatie al talpii acestora. Cel mai bine ne vom simti in incaltamintea din piele, pentru ca este de o buna calitate, permite piciorului sa respire si se muleaza perfect formei talpilor noastre. Ofera suport membrelor inferioare si este rezistenta pe timp indelungat.

Exista mai multe categorii de papuci din piele, de purtat la munca, la plimbare si chiar si pe acasa. Daca o pereche de pantofi clasici de piele este nemaipomenita pentru birou, o pereche de saboti din piele este perfecta pentru mediile de lucru care implica mersul si statul in picioare foarte mult, dar si pentru acasa. Este chiar recomandat sa avem saboti medicinali acasa la noi, pentru ca piciorul se va simti mult mai comod si nu vor mai aparea bataturi in talpi si la calcaie chiar si dupa un mers indelungat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *