Sanatate din plante

Medicina chineza este plina de minuni. Toate ierburile, toate legumele si toate fructele sunt folosite pentru tratarea afectiunilor. Unele remedii naturiste din Extremul Orient le cunoastem de o gramaga de timp cum ar fi radacina de gingseng pentru care parintii si bunicii nostri o consumau in mod regulat fiindca face bine la … iar aici urma insiruirea de calitati ale pilulelor alb-rosii.

Acum insa, a aparut ceva mult mai bun decat gingseng-ul. Se numeste goji. E un fruct mic, rosu si dulce plus ca are o multime de proprietati benefice pentru organismul uman. Costa destul de mult si din acest motiv poate ca ati vrea sa aflati cum sa procedati.

Nu petrecem viata in cautarea celor mai bune creme care sa ne stearga ridurile si a celor mai bune geluri care sa ne topeasca celulita. Investim mici averi in cosmetice, unele din ele aduse de peste mari si tari cand elixirul tineretii si al sanatatii e chiar in fata noastra.

Traim intr-o lume dominata de chimicale, de produse din ce in ce mai chimice, produse care ne pot dauna mult organismului. Mai mult decat atat, medicamentele pe care le luam pentru aproape orice, au deseori reactii adverse si in timp, folosirea lor poatea sa ne distruga stomacul, sistemul imunitar etc.

Am uitat de multa vreme de un lucru important si anume ca mai exista sanatate din plante. Da, ati citit bine, sanatatea din plante. Poate ca inca nu ati uitat de bunicii vostri care foloseau aproape in exclusivitate plantele care tratau cu succes multe probleme si care fara ca voi sa stiti, ajutau la mentinerea sistemului imunitar.

Toate ceaiurile, toate fructele, toate plantele au un rol important in mentinerea unui organism sanatos. Am uitat insa de asta, am trecut la chimice din ce in ce mai mult. Astfel, organismul nostru are mereu de suferit.

Ei bine, cand solutiile sunt sub ochii nostri, e o problema. De ce sa nu te folosesti de metode naturale, sanatoase? Uite de exemplu cum este fructul de goji care am auzit ca are o multime de proprietati benefice pentru organism.

Poate ca multi dintre noi nu isi permit sa cumpere fructele uscate ce costa destul de mult. Tocmai de aceea, puteti oricand sa va cumparati propriul arbust de goji, sa-l plantati si sa va bucurati de fructele lui incontinuu din iunie pana ce da inghet-ul. Da, ati citit bine. Fructul face flori si fructe tot timpul, pana ce da frigul.

Comentariile sunt închise.