Sanatatea ochilor tai

Cu fiecare zi ce trece ai parte de cate o provocare ce iti pune la incercare concentrarea si nu numai. Ochii au si ei de suferit de vreme ce orice in jurul tau se cere citit. Afla cum iti afectezi sanatatea ochilor fara sa iti dai prea mult seama de asta.

  1. Cititul. Se numara printre acele obiceiuri ce clar afecteaza starea de sanatate a ochilor. Se cere in fiecare zi sa spunem asa insa cu fiecare cuvant citit simti mai mult si mai mult o tensiune la nivel de ochi, ii simti uscati si cu durere. Este clar ca cititul in exces dauneaza si mai mult tine de un obicei format inca din anii scolii pentru ca mai apoi la prima tinerete sa se ajunga deja la nevoia de a purta ochelari.
  2. Privitul la calculator sau munca de acest fel afecteaza fara doar si poate. Este poate una din cele mai comune cauze ale nevoii de a purta ochelari mai ales in randul tinerilor. Asadar, se considera ca lumina emisa afecteaza. Un prim pas ar fi sa se reduca timpul de munca in fata unui calculator si mai apoi sa se tina cont de nevoia de pauza. Pauzele lungi si dese cheia marilor succese spune o vorba. Pentru cel mult 1o minute de stat in fata calculatorului ai nevoie de 10 secunde cel putin de pauza.

Ajungi sa porti ochelari. Crezi ca asta te va ajuta? Mai ales cand tine de lentile cu minus la miopie nu exista prea multe sanse de corectie. Pentru ca ochiul se va obisnui cu lentilele si se va tot mari tipul lor. Tratamentul eficient si modern tine de a apela la metoda laserului.

Pentru momentele de pauza tine cont de intuneric si o usoara caldura la nivelul ochilor pentru a calma starile de tensiune si chiar durere sau vedere incetosata datorate oboselii, printre altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *