Scapa de efectele NLP

A face parte de buna voie dintr-o serie de experimente NLP este ok, pentru ca ti-ai dat acordul, dar a fi tinta unor practicieni NLP care nu isi doresc decat sa vada cum este sa te testeze si sa te abordeze legat de aceasta practica de „imbunatatire” a vietii este altceva si nu este deloc de dorit de nimeni.

Pentru a reusi sa eviti oamenii care vor incerca sa faca aceste lucruri cu tine si sa ii poti deconspira la timp, atunci vezi cum poti tine cont de umatoarele sfaturi din unele situatii ce tin de tehnicile pe care le incearca pe tine acesti oameni.

Nu lasa pe nimeni sa se atinga de tine

Acest lucru este destul de evident si nici nu mai trebuie sa fie explicat foarte tare. Insa, haideti sa spunem ca discuti cu cineva anume  si care stii ca se ocupa cu asemenea practici de NLP si la un moment dat simti ca ai parte de o stare de spirit mai emotiva.

Poate ca te va apuca sa razi dintr-o data foarte tare sau  vei deveni foarte furios pe ceva anume si persoana cu care vorbesti  te atinge  deodata atunci cand te afli in acea stare. Ar putea, de exemplu, sa te atinga pur si simplu pe umar. Ce s-a intamplat?

Acea persoana te-a ancorat astfel incat, mai tarziu, daca va dori sa te puna inapoi in acea transa, sa te transpuna acolo pur si simplu. Ar trebui sa fii foarte enervat de asa ceva si san descurajezi acea persoana sa nu mai faca acest lucru.

Fii atent la limbajul vag

Una dintre tehnicile de baza ale NLP este uzul unui limbaj vag care sa te induca intr-o transa hipnotica. S-a descoperit ca cu cat este mai vag limbajul, cu atat duce mai tare la inducerea oamenilor in transa, pentru ca este mai putin probabil ca o persoana sa nu fie de acord sau sa ceara mai multe explicatii despre ceea ce ii spui. Asadar, fereste-te de asemenea oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *