Secrete ale fericirii

De ce ti se intampla tie. Este poate o intrebare retorica pe care toata lumea o intalneste mai devreme sau mai tarziu. Poate ca exact acii sta secretul fericirii, avand in vedere ca a cauta  un raspuns la acel obsesiv „de ce”. Secretul fericirii cat si al implinirii de altfel consta in a cauta ceea ce iti doresti. Parca nu are sens.

Bucura-te de ceea ce ai. Stii cum e, in raport cu cei care au mai multe este usor sa invidiezi si sa iti doresti si tu. Insa ce ai spune despre cei care nici nu au minimul din ceea ce tu te bucuri nestingherit. Asa ca mai gandeste-te cand arunci cu acuze despre ce nu ai si nu poti avea in acel moment. Si mai exista o situatie la fel de contradictorie, ce se refera la nemultumire. Pentru ca la un moment dat ceea ce ai acum era planul tau maret din trecut, ceea ce iti doreai cu ardoare. Asa ca apreciaza ceea ce ai.

Traieste. Cand anii trec si nu faci nimic este o vorba inteleapta care spune ca adaugi ani in viata insa nu si viata anilor. Conteaza sa stii ca traiesti implinit, sa stii ca fiecare an este important si ca fiecare zi aduce ceva nou ce ar trebui sa  imbratisezi. Ai putea sa faci asta fara regrete despre ziua de ieri? Caic sperante pentru ziua de maine cu siguranta ca vei avea.

Mentine-te activ. Stii care este cel mai mare chin al unei persoane? Sa nu aiba nimic de facut si sa fie singur. Asa ca indiferent de varsta accepta sa ai intalniri cu prieteni, plimbari mai lungi si de ce nu petreceri la care sa participi. Si nu in ultimul rand tine cont ca griji avem, in fiecare zi, insa sa nu te incarci cu prea multe mai bine te echilibrezi- toate la timpul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *